Judas Priest -nokkamies Rob Halford: ”Joissain maailmankolkissa minunlaisia ihmisiä heitetään katoilta tai hirtetään”

28.08.2017

Metalli-ikoni Rob Halford puhui hiljattain Fox Sports -radion The Freaks with Kenny and Crash -ohjelmassa homoudestaan sekä seksuaalivähemmistöjen kohtaamasta epätasa-arvosta sekä joissain maissa suoranaisesta vainosta.

”Minua turhauttaa ja suututtaa, että yhä vuonna 2017… Kuvittelin aina teini-ikäisenä, kaksikymppisenä tai kolmekymppisenä, että asiat menisivät parempaan suuntaan, mutta eivät ne juurikaan ole. Vielä on paljon matkaa jäljellä Amerikassa ja kotimaassani. Ja joissain maailmankolkissa minunlaisia ihmisiä heitetään katoilta tai hirtetään sen vuoksi, keitä olemme”, Halford sanoo.

”Tämä maailma on ihan hullu. Luulisi, että olisimme tähän mennessä selvittäneet asiat ja oppineet elämään sovussa ja rakastamaan toisiamme, hyväksymään toisemme sellaisina kuin olemme.”

Judas Priest -laulaja kertoi homoseksuaalisuudestaan julkisuudessa ensimmäistä kertaa MTV:n haastattelussa vuonna 1998. Halford muistelee positiivisen palautteen määrän yllättäneen hänet täysin.

”Hotelliin palattuani ajattelin, että nyt minut hylätään täysin. Mutten koskaan ole nähnyt sellaista määrää rakkautta, mitä sain osakseni – kaikki ne kirjeet, faksit ja puhelinsoitot, joita sain metalliyhteisöltä. ’Rob, emme välitä. Haluamme, että olet juuri sellainen kuin olet. Haluamme sinun laulavan näitä kappaleita ja haluamme nähdä sinut’. Se oli todella nostattava hetki minulle ja koko metallimusiikille.”

”Metalli oli pitkän aikaa rock ’n’ rollin altavastaaja eikä sitä arvostettu. Mutta tämä osoitti, että metalliyhteisö, joksi me itseämme kutsumme – koska meitä on syrjitty rakastamamme musiikin vuoksi – on rockmaailman suvaitsevin, avomielisin, rakastavin ja hyväksyvin. Se oli hieno hetki”, Halford kiittelee.

Lisää luettavaa