Judas Priestin Rob Halford: ”Heteromies ei voisi tehdä minun töitäni”

"Tajusin ajautuneeni ansaan, johon moni homo elämässään joutuu", laulaja muistelee aikoja, kun tämä astui julkisesti ulos kaapista.

10.06.2019

Judas Priest -nokkamies Rob Halford kertoi julkisesti homoseksuaalisuudestaan 1990-luvun lopulla. Tuoreessa Edmonton Journalin haastattelussa laulaja muisteli noita 20 vuoden takaisia aikoja ja kertoo pelänneensä fanien reaktioita ja varautuneensa siihen, että yleisö hylkää hänet sen vuoksi, että hän on homo.

”Olin keskellä homofobiaa, joka on valloilla tänäkin päivänä. On olemassa paikkoja, joihin en voi mennä, koska minut kivitettäisiin kuoliaaksi. Mutta tajusin ajautuneeni ansaan, johon moni homo elämässään joutuu eli elin elämääni jonkun muun vuoksi, en itseni. 70- ja 80-luvulla se oli erittäin vaikeaa”, Halford toteaa.

”Mutta sen vain sanon, että heteromies ei voisi tehdä minun töitäni. Niin minä asian näen. Freddie [Mercury] sanoi, ettei sillä ollut merkitystä, mutta jos Freddie ei olisi ollut homo, Queen olisi ollut täysin erilainen bändi. Se on tärkeä osa elämääni, josta minun täytyy kirjoittaa mustaa valkoiselle jossain vaiheessa.”

Lisää luettavaa