Julkaiseeko Iron Maiden uutta musiikkia aivan näillä näppäimillä? – tarkkasilmäiset ovat löytäneet paljon vihjeitä asiasta

Pelkkää sattumaa vai pitkälle viety mainostemppu?

01.07.2021

Tarkkasilmäiset nettisalapoliisit ovat löytäneet viime aikoina runsaasti vihjeitä siitä, että Iron Maiden olisi aktivoitumassa julkaisurintamalla, kenties jopa niinkin pian kuin 15. heinäkuuta.

Miten tällaiseen lopputulemaan on päädytty? Loudwire on tehnyt näppärän koonnin vihjeistä, joiden yhtyeen uskotaan tiputelleen kaikessa hiljaisuudessa suurelle yleisölle. Vahvimmat viitteet asiasta saatiin kesäkuun puolivälissä Download Pilot -festareilla, joissa joka paikka oli täynnä mystisiä Belshazzar’s Feast -julisteita. Tällä viikolla Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinson puolestaan antoi haastattelun Sky Newsille ja tämän yltä bongattiin paita, jossa komeilee julisteesta tuttu logo.

Oudoissa Belshazzar’s Feast -julisteissa seisoi myös päivämäärä 15.7. sekä teksti IMXVII. IM:n arvellaan tarkoittavan tietenkin Iron Maidenia ja XVII on roomalainen järjestysluku seitsemäntoista. Maidenin seuraava pitkäsoitto tulee olemaan yhtyeen 17. studioalbumi.

Eikä tässä vielä kaikki: Belshazzar’s Feast eli Belsassarin pidot on Vanhasta testamentista, Danielin kirjasta tuttu tarina, jossa tyhjästä ilmestyvä käsi piirtää kryptisen viestin kuningas Belsassarin palatsin seinään (tästä tarinasta idiomi ’kirjoitus seinällä’ juontaa juurensa). Kirjoitus seinällä on englanniksi writing on the wall, jonka akronyymi on WOTW. Ja mikäs teksti lukeekaan Iron Maidenin viimeisimmän Legacy of the Beast -kiertueen promokuvassa seinään kirjoitettuna? Aivan oikein, WOTW.

Muitakin entistä syvemmälle meneviä vihjauksia löytyy ja näistä voit lukea tarkemmin Loudwiresta. Mutta joka tapauksessa vihjeitä on ja varsin vakuuttavia sellaisia. Olisiko tässä meneillään todella pitkälle viety mainoskampanja? Vai nähdäänkö nyt merkityksiä ja yhteyksiä siellä missä niitä ei oikeasti ole? Mene, tiedä. Kenties 15. heinäkuuta asiaan saadaan jonkinlaista selkoa. Jäämme seuraamaan tilannetta suurella mielenkiinnolla.

Lisää luettavaa