Brexitin puolesta äänestänyt Bruce Dickinson on huolissaan eron vaikutuksesta muusikoihin – moittii hallituksen asennetta ja saamattomuutta

Iron Maiden -nokkamiehelle puolestaan nauretaan sosiaalisessa mediassa: "Eikö hän ymmärtänyt, mitä oli äänestämässä?"

28.06.2021

Ison-Britannian Euroopan Unionista eroamisen eli niin sanotun Brexitin kannalla ollut Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinson moittii tuoreessa Sky Newsin haastattelussa hallitustaan siitä, miten ero EU:sta on vaikeuttanut brittimuusikoiden kiertämismahdollisuuksia. Kiertääkseen Euroopassa esiintyjien täytyy muun muassa hankkia viisumeja ja työlupia eri maihin ja kiertämiseen käytettävät kulkuneuvot eivät saa kulkea kolmea pysähdystä pidemmälle.

Dickinsonin mielestä hallitus suhtautuu vähättelevästi ja alentavasti musiikkiteollisuuteen eikä ole tehnyt tarpeeksi auttaakseen alaa.

”Mehän olemme vain yksi Ison-Britannian isoimmista vientituotteista. Siis… Ihan oikeasti nyt. Ja tässä me vain istumme emmekä voi tehdä mitään”, Dickinson huokaisee.

”On hyvin tiedossa, että äänestin Brexitin puolesta. Mutta kuvittelin, että sen jälkeen asioista keskustellaan ja suhteista muihin ajatellaan järkevästi. Tällä hetkellä emme voi soittaa Euroopassa, eurooppalaiset eivät voi soittaa täällä ja kaikki tämä sekoilu työlupien ja muun roskan kanssa… Ihan oikeasti! Tiedäthän, kerätkää nyt itsenne.”

Dickinson puhui ja ajatteli kauniisti ja optimistisesti Brexitistä vielä vuonna 2018 muun muassa ranskalaisessa L’Obs-lehdessä eikä tuolloin uskonut asian vaikuttavan merkittävästi brittibändien kiertueisiin.

”Brexit tulee itse asiassa avaamaan rajamme, se avaa Yhdistyneet Kuningaskunnat koko maailmalle”, Dickinson totesi tuolloin.

Ääni laulajan kellossa on siis muuttunut ja sekös on huvittanut ja saanut huomiota sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Twitterissä monet ovatkin kommentoineet Dickinsonin takinkääntöä ivaten ja nauraen.

”Eli kun hän tuki eroa, hän oletti sen koskettavan vain muiden ihmisten elämää, muttei häntä itseään? Tämä tuntuu olevan melko yleinen ilmiö”, kommentoi eräs käyttäjä.

”Mutta EU vain kunnioittaa hänen mielipidettään. Vai eikö hän ymmärtänyt, mitä oli äänestämässä?” ihmettelee toinen käyttäjä.

”Bruce on sankarini, mutta hän äänesti asian puolesta, vaikka musiikkiala toitotti jo vuodesta 2016 lähtien kovaan ääneen, että se tulee olemaan katastrofi. Hienoa, että hän tajuaa sen nyt, mutta olisi parempi, jos hän vain sanoisi ymmärtäneensä asian väärin”, pohtii muuan twiittaaja.

Lisää luettavaa