”Viimeisin kiertue oli hyvin tuskallinen” – Bruce Dickinson sanoo käyneensä leikkausoperaatiossa karanteeniaikana

62-vuotias Dickinson kävi lonkkaleikkauksessa.

26.05.2021

Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinson paljastaa Download-festivaalin juontajan Kylie Olssonin tuoreessa haastattelussa käyneensä viime vuonna leikkausoperaatiossa.

”Sain uuden lonkan joitain kuukausia sitten. Minulla on jalassani taottuna viisi ja puoli tuumaa titaania. Lonkkani oli aivan kulunut 40 vuoden miekkailun ja lavalla juoksemisen ja hyppimisen jälkeen”, Dickinson kertoo.

”Viimeisin kiertue oli hyvin tuskallinen ja kuvittelin sen johtuvan siitä, että olin juuri ennen rundia katkaissut akillesjänteeni. Se oli kamalaa. Siitä on nyt kaksi vuotta. Se parsittiin takaisin ja kolmen ja puolen kuukauden jälkeen lähdin kiertueelle. En pystynyt kunnolla kävelemään saati juoksemaan, mutta kukaan ei huomannut mitään, koska muutin sitä, miten olen lavalla. Kiertueen lopulla saatoin jo juosta, mutta lonkkani vihoitteli todella pahasti. Kaikki sanoivat sen johtuvan siitä, että kompensoin liikaa toisella jalallani ja tuumin että näin se varmaan on.”

”Kiertueen jälkeen aloin taas treenata vakavasti miekkailua kisoja varten ja [lonkkani] hirtti kiinni. Sitten iski karanteeni. Olin Pariisissa oikein kunnolla karanteenissa; tarvitsit todistuksen päästäksesi ulos ja näin. Niinpä treenasin juoksemalla kuusi kerrosta rappusia ja asensin parvekkeelle maalitaulun miekkailua varten. Mutta lonkkani oli niin pahassa kunnossa, että menin lopulta näyttämään sitä lääkärille. ’Jep, se on aivan täynnä. Sinulla on osteoartriitti’, hän sanoi.”

”Aloin jäädä Ibuprofeenikoukkuun ja sellaista, mikä alkoi ottaa minua päähän. Totesin, ettei tilanne tästä ainakaan parane, joten parempi leikata se nyt, koska saatan olla kiertueella ensi vuonna. Vähänpä tiesin silloin, mutta olen ikuinen optimisti. Mutta nyt minulla on uusi lonkka ja pystyn taas miekkailemaan. Se on ihan uskomatonta. Olen nostellut painoja joita nostelin viimeksi 16- tai 17-vuotiaana. Teen kyykkyä sadan kilon painolla. On ihan mieletöntä mihin kaikkeen keho pystyy.”

Iron Maiden jatkaa kesken jäänyttä Legacy of the Beast -kiertuettaan ensi vuonna ja aloittaa Euroopan-rundinsa Suomesta. Hevijätti esiintyy Hyvinkään Rockfestin pääesiintyjänä lauantaina 4. kesäkuuta 2022.

Lisää luettavaa