Jumalanpilkasta vankeuteen tuomitut iranilaismuusikot palasivat julkisuuteen – uusi kappale kuunneltavissa

Confess on selättänyt rajut vaikeudet.

Jokunen saattaa muistaa vajaan kolmen vuoden takaisen uutisen, jonka mukaan iranilaisen Confess-yhtyeen jäseniä syytettiin kotimaassaan jumalanpilkasta. Pahimmillaan miehiä uhkasi jopa kuolemantuomio, mutta Nikan ”Siyanor” Khosravi ja Arash ”Chemical” Ilkhani selvisivät ”onnekseen” vankilatuomioilla.

Nyt kaksikko on palannut julkisuuteen ja esittelee samalla uutta musiikkia.

Näytteenä annettu Phoenix Rises -kappale on ensimmäinen sävellys, jonka Khosravi kirjoitti vankilasta vapautuduttuaan.

“Sanoitukset on kirjoitettu Turkissa ja kappale on myös nauhoitettu Turkissa, kuten koko muukin albumi. Olin siellä pakolaisena. Kirjoitin sanat eeppisestä hahmosta, Feeniksistä, joka syntyy uudelleen omista tuhkistaan, mikä kuvastaa mielenliikkeitäni viimeisen parin vuoden ajalta. Halusin tehdä comebackin ja saada kostoni – mitä tahansa se maksaisikaan!

Periaatteessa tämä on dissausbiisi Iranin hallitukselle ja koko uskonnolliselle järjestelmälle, minkä ansiosta kaikki tapahtui. Tämä on tarkoitettu myös jokaiselle, jotka olivat iloisia meidän jouduttua vankilaan, ja jotka odottivat teloitustamme ja luulivat että olemme kuolleita! Sitä ei kuitenkaan tapahtunut ja olemme palanneet entistä villimpänä ja vahvempana.”

YouTube video

Lisää luettavaa