K.K. Downing iloitsee Judas Priestin Hall of Fame -nimityksestä – mutta nähdäänkö ex-kitaristi lavalla muun bändin kanssa?

Downing ja Rob Halford kommentoivat asiaa.

05.05.2022

Eilen julkistettiin uudet Rock ’n’ Roll Hall of Fame -nimitykset, joiden joukossa komeili vihdoin ja viimein heavy metal -legenda Judas Priestin nimi. Hall of Fame -organisaatio nimittää kunniagalleriaan mukaan yhtyeen nykyisestä kokoonpanosta laulaja Rob Halfordin, kitaristi Glenn Tiptonin, basisti Ian Hillin ja rumpali Scott Travisin sekä entisistä jäsenistä kitaristi K.K. Downingin ja rumpalit Les Binksin ja Dave Hollandin.

Eonmusic kysyi Downingilta, miltä tämä kauan odotettu nimitys vihdoin tuntuu, varsinkin kun ottaa huomioon, että Priest on ollut kelpuutettu ehdokkaaksi jo vuodesta 1999 ja tämä oli kolmas kerta, kun yhtye oli asetettu ehdolle mukaan kunniagalleriaan.

”Se on hieman kuin Grammy-palkinnon kanssa; kun olet ollut jo useasti ehdolla, se hieman syö voitolta terää, koska olet hävinnyt jo niin monesti aiemmin. Mutta kyllähän se maistuu, vaikka maali tuleekin vasta ihan pelin lopussa”, Downing nauraa.

”Olen oikeastaan eniten iloinen ystävieni Lesin ja Daven puolesta. Vaikka Dave ei enää olekaan kanssamme, rauha hänen sielulleen. Mutta heihin liittyy paljon rakkaita muistoja, yhteisiä keikkoja. He olivat merkittävä osa pitkän aikaa. Dave teki paljon läpi 1980-luvun mahtavan vuosikymmenen. Ne olivat kunnian aikoja. Joten olen iloinen Daven puolesta. Ja Lesin myös, hän oli myös mukana tärkeillä levyillä.”

Downing erosi Judas Priestistä vuonna 2011 ja viime vuosina kitaristi on antanut varsin happamia kommentteja entisestä bändistään. Vaikka Downingin ja muun bändin välit ovatkin viileät, tullaanko kitaristia näkemään muun bändin kanssa lavalla Hall of Famen palkintoseremoniassa, joka järjestetään 5. marraskuuta?

”En tiedä, kuka lavalla tulee olemaan ja kuka ei. En todellakaan osaa sanoa”, Downing toteaa.

”Kun saimme ehdokkuuden, pohdin asiaa hyvin lyhyesti. Mutta paljon asioita ehtii tapahtua ennen marraskuuta, varsinkin kun puhutaan meidän ikäisistä miehistä. Mutta minusta se riippuu siitä, mitä he asiasta ajattelevat. Mutta kuten sanoin, paljon ennen tapahtua ennen sitä – asiat voivat muuttua paremmaksi, mennä huonommaksi tai pysyä samana.”

Billboard-lehti tiedusteli samaa asiaa myös nokkamies Rob Halfordilta eikä laulaja ainakaan näe mitään estettä sille, etteikö Downing voisi nousta vastaanottamaan tunnustusta entisten bänditoveriensa kanssa.

”Heillä on oikeus olla osana sitä. Olen iloinen kaikkien puolesta. Välillämme ei ole katkeruutta tai angstia. Jos sellaisia ajatuksia on, ne täytyy sivuuttaa ja ymmärtää, hyväksyä ja kunnioittaa tätä ihmeellistä tilaisuutta ja sitä, mitä se edustaa”, Halford tuumaa.

Judas Priest ei nimetty mukaan kunniagalleriaan niin sanotusti ”tavalliseen tapaan” vaan yhtyeelle myönnetään erillinen Musical Excellence -tunnustus, jonka saajat valitsee erillinen raati. Vaikka Priestin nimittäminen tapahtuukin tällä tavalla ”kiertoteitse”, se ei haittaa Halfordia. Itse asiassa laulaja on asiasta jopa erityisen otettu.

”He näkevät, että olet muutakin kuin vain tavallinen bändi. He todella kaivautuvat syvälle jokaiseen levyymme ja kappaleisiimme. Mielestäni se tukee sitä, mihin olemme aina pyrkineet.”

Lisää luettavaa