K.K. Downing on erityisen pettynyt ex-Judas Priest -kollega Ian Hilliin – ”Kaikkein pahinta koko tässä tapauksessa…”

Entinen Judas Priest -kitaristi ei ymmärrä, miksi basisti ei kutsu häntä takaisin riveihin.

11.09.2023
Downing (oikealla) ja Hill (vasemmalla) yhdessä Rock 'n' Roll Hall of Fame -gaalassa marraskuussa 2022.
Kuva: John Salangsang/Shutterstock/All Over Press

Legendaarisen Judas Priestin pitkäaikanen kitaristi K.K. Downing lähti bändistä ovet paukkuen 2011. Downing kuvaili vuonna 2018 julkaistussa elämäkertakirjassaan ilmapiirin olleen erittäin tulehtunut ja kyllästyneensä eritoten siihen, miten kitaristi Glenn Tipton ja laulaja Rob Halford sanelivat, mitä yhtye tekee ja milloin. Kun Tiptonilla todettiin Parkinsonin tauti 2018 ja tämä jäi sivuun yhtyeen keikkakokoonpanosta, Downing sanoi olleensa erittäin pettynyt, ettei häntä pyydetty takaisin vaan Tiptonin tilalle pestattiin bändiä tuottanut Andy Sneap. Downing esiintyi muun bändin kanssa yhdessä marraskuussa 2022 Rock ’n’ Roll Hall of Fame -gaalassa, mutta tämäkään tilaisuus ei aukaissut Downingille ovea takaisin bändiin, jossa tämä toimi kitaristina yli 40 vuotta.

Tuoreessa Rock of Nationsin haastattelussa Downing, joka tätä nykyä pyörittää KK’s Priest -yhtyettä yhdessä entisen Judas Priest -solisti Tim ”Ripper” Owensin kanssa, sanoo olevansa edelleen hieman käärmeissään, ettei hän ole vieläkään saanut kutsua takaisin bändiin. Hän sanoo olevansa erityisesti pettynyt basisti Ian Hilliin, joka liittyi Judas Priestiin aikoinaan samaan aikaan hänen kanssaan ja joka on tällä hetkellä bändin kokoonpanon pitkäaikaisin jäsen.

”Rehellisesti sanoen kaikkein pahinta koko tässä tapauksessa on se, että Ian on riistänyt minulta mahdollisuuden palata bändiin. Olemme tunteneet toisemme päiväkodista saakka ja olimme kuin veljet. Vietimme monta vuotta keikkabussissa muista jätkistä valittaen”, Downing nauraa.

”Tässä hommassa ei ole mitään järkeä. Miten Ian, basisti, joka ei ole koskaan tehnyt biisejä, ei anna minulle mahdollisuutta olla bändissä? Miten kaikkien näiden vuosien jälkeen hän voi seistä lavalla soittamassa bassoa eikä anna minun olla siellä soittamassa niitä biisejä ja riffejä, jotka minä olen tehnyt? On järjetöntä, etteivät he ota takaisin sitä tyyppiä, joka soitti klassisessa kokoonpanossa. Olenko minä muka niin paha?”

”Oli miten oli, olen kuitenkin jatkanut eteenpäin ja tehnyt KK’s Priestin kanssa kaksi levyä kahdessa vuodessa. Nuo jätkät ovat tehneet kaksi levyä 14 vuodessa. En vain tajua.”

Lisää luettavaa