”Kaikkialla on vain hip hoppia ja räppiä” – Mr. Lordi murtaa jenkkimediassa myyttiä Suomesta metallimusiikin mekkana

15.02.2017

Amerikkalainen metallimusiikkiin erikoistunut webzine The Age of Metal haastatteli Mr. Lordia, joka hirviöyhtyeineen on parhaillaan kiertämässä Yhdysvaltoja ja Kanadaa viimeisimmän Monstereophonic-albumin tiimoilta.

Puhe kääntyi luonnollisesti jossain vaiheessa myös Lordin kymmenen vuoden takaiseen Euroviisuvoittoon. Mr. Lordi sanoo voiton nostaneen rockin ja metallin hetkeksi valtavirtaan, mutta toisin kuin maailmalla kenties kuvitellaan, ei Suomi hänen mukaansa ole ihan sellainen raskaan musiikin mekka kuin luullaan.

– Toki [voitto] antoi pienen boostin Suomessa ja ylipäänsä Skandinaviassa, mutta nyt… Minä olen vanhan koulukunnan rokkari ja surukseni kaikkialla on vain hip hoppia ja räppiä. Metalli ja rokki on jälleen työnnetty marginaaliin, Lordi toteaa.

– Suomi tunnettiin pitkään maana, jossa miltä tahansa valtavirtaradiokanavalta saattoi kuulla Madonnan tai Lady Gagan perään yhtäkkiä Children of Bodomia tai Nightwishiä. Sellainen maa Suomi oli, mutta ei ole enää. Nyt radioissa soi pelkkää hip hoppia tai vitun r&b:tä ja räppiä koko ajan. Ajat muuttuvat ja se on tämän päivän henki. Minunkaltaiseni vanhan pierun on vaikea hyväksyä sitä, mutta niin se vain menee.

Lisää luettavaa