Kamelot valmistelee seuraajaa Havenille – ”Meillä on viitisentoista biisiaihiota valmiina.”

01.05.2017

Melodisen metallin lujimpiin tekijöihin lukeutuva yhdysvaltalainen Kamelot julkaisi toistaiseksi tuoreimman albuminsa Havenin melko tarkalleen kaksi vuotta sitten. Albumi on pitänyt bändin sittemmin tiukasti tien päällä, mutta uutta musiikkiakin alkaa olla viimein työn alla.

Kamelotin Thomas Youngblood on antanut yhtyeen saksalaiselle fanisivustolle haastattelun, jossa kitaristi avasi uuden albumin syntyä.

”Meillä oli juuri toiset biisinkirjoitussessiot kosketinsoittajamme Oliverin [Palotai] kanssa ja meillä on nyt viitisentoista biisiaihiota valmiina. Seuraavaksi alamme hioa niiden yksityiskohtia ja päätämme, mitkä sopivat parhaiten albumille. Toistaiseksi demot ovat vaikuttaneet sekä todella raskailta että melodisilta. Keskustelin myös tuottajamme Sascha Paethin kanssa tulevista äänityksistä ja hänen roolistaan albumin tuotannossa, sekä tietenkin muutamista mahdollisista vierailijoista levyllä. Vaikka Kamelotilla onkin jo jonkin verran vuosia ja albumeita takana, olen silti yhtä innoissani uudesta musiikista kuin aina”, Thomas hehkuttaa.

Sen sijaan tulevan albumin mahdollisia teemoja tai sanoituksia Thomas ei vielä lähde arvailemaan yleisiä fiiliksiä tarkemmin.

”Sen suunnitteleminen on ohjelmassa seuraavaksi. Tuleeko albumi olemaan konseptialbumi vai ei? En tiedä vielä. Kunhan eri kappaleiden teemat alkavat hahmottua ja saamme tietää, ovatko ne matkalla keskenään samoihin suuntiin, tiedämme tarkemmin, mitä tehdä kokonaisuuden kanssa. Kamelotilla on ollut aina tapana sitoa eri kappaleet joko täysin yhteiseen teemaan tai ainakin yhteiseen tunnelmaan, mikä tulee varmasti toteutumaan tälläkin kertaa. Havenin kohdalla teemat viistivät dystopian eri puolia ja sanoisin, että uusissa kappaleissa on hieman samaa tunnelmaa, mutta samalla ne pitävät sisällään myös uusia elementtejä ja fiiliksiä. Kirjoittajana minulle onkin tärkeää pitää yllä eräänlaista evoluutiota sekä musiikissamme että teemoissamme”, Thomas toteaa.

Vielä ei ole varmaa, milloin uusi toistaiseksi nimetön Kamelot albumi julkaistaan, mutta samaisessa haastattelussa Thomas Youngblood kehottaa kuulijoita olemaan kärsivällisiä ja veikkailee levyn näkevän päivänvalon vuoden 2018 puolella.

Lisää luettavaa