Karhulasta kajahtaa tuomion groove – ennakkosoitossa Kreyskull

13.03.2017

Kreyskull julkaisee perjantaina 17. maaliskuuta albuminsa The Bird of Bad Weather. Karhulalaisbändin kolmas levy sisältää doomia ja groovea, ollen samalla yhtyeen kokeellisin ja raskain.

Inferno tarjoaa albumin kuunneltavaksi ennakkoon. Soittimen alla Kari A. Kilgast kertoo kappaleista tarkemmin.

Cosmic Scavenger
– Ajatus siitä, että katoaa jos tietää liian paljon on suorastaan kauhistuttava. Tässä tapauksessa kyseiset ajatukset voideltiin scifi-öljyssä ja laitettiin doom-kääröön. Jollain tavalla painostava mutta samalla myös lupsakka biisi. Kappale ei muuten alun perin ollut doom-henkinen, vaan lähinnä folkahtava. Hassua näin jälkikäteen.

Lord of the Zorg
– No tämä sitten soutelee jo astetta lämpöisemmissä vesissä ollen myös jälleen hyvä esimerkki Kreyskull-groovesta. Tässä viipotetaan läpi viidakon, jossa karvaisia käsiään paiskaa yhteen niin grunge, doom kuin jonkin sortin jazz-peikkokin. Ota nyt selvää, vapautuneisuus on aistittavissa.

Flying God Machine
– Maltilliset temmot määräävät tässäkin suunnan kohti Styx-virtaa siirtyen hetkittäin NWOBHM-uomiin. Tässä sitten mietitään ihmiskunnan syntyä ja mahdollista loppua, kuka toi ja miksi?

Return of the Witch
– Jatkumoa edellisen levyn nimikkobiisiin Tower Witch. Syy siihen on päähenkilön jatkumo todellisessa elämässä. Paha selviytyy aina.

The All-Seeing Watcher
– Nyt muuttuu taajuus täysin. Istu alas ja nauti mitä ikinä nautikaan saavuttaaksesi über-tason rentoutumisen. Jatkumoa Cosmic Scavenger -biisiin, joku katselee ja sinä huomaat sen. Silti, rentoudu!

Chemical Wizard
– Paluuta levyn doom-henkeen. Perinteiset biisirakenteet on muutenkin siirretty hyllylle tällä levyllä, joten tässä noudatetaan humalatilan eri asteita. Laskuhumala on paha, lähes infernaalinen.

7th Chamber
– Iloista menoa synkällä sanomalla ja tarinalla.

Spirit Train
– Jatkumoa edellisen levyn Soulway Station -biisiin, miten sielu jatkaa kulkuaan kun kuolon verho on jälleen kerran laskeutunut ylle. Asemalta siirrytään seuraaviin kohteisiin ja taustalla pauhaa rankasti yllätyksellinen heavy-jytkäle. Energiaa jatkaa kulkuaan, se ei häviä koskaan.

Planet Zorg
– Doom-jytkäle, jossa on pureskeltavaa joksikin aikaa. Yksi varhaisimmista biiseistä mikä näytti vapautuneen suunnan ja ilmeen koko levylle. Monipuolinen viesti niille jotka naruja vetelevät.

Lisää luettavaa