Kataklysm-nokkamies: äärimetalliyhtyeet kulkevat tunnelissa – ”Ennen pitkää kaikki kuulostavat samalta”

Kanadalaisjyrä halusi välttää joutumasta samaan tunneliin valitessaan tuottajaa uudelle levylleen.

22.05.2018

Kanadalainen death metal -suuruus Kataklysm julkaisee uuden Meditations-pitkäsoittonsa 1. kesäkuuta. Levyn tuottajana on toiminut Jay Ruston, joka on aiemmin tuottanut muun muassa Steel Pantheria, Stone Souria ja Anthraxia. Bändin nokkamies Maurizio Iacono kertoi Dead Rhetoricin haastattelussa, miten ja miksi yhtye valitsi tuottajan, jolle Kataklysmin kuolometalli ei ole ihan ominta maaperää.

”Juuri nyt kaikki bändit ovat tunnelissa, mitä tulee äärimetalliin. Kaikki käyttävät samoja tuottajia ja studiotyyppejä. Ennen pitkää kaikki kuulostavat samalta, vaikka musiikillisesti olisikin eroavaisuuksia – kaikkiin tulee samojen tuottajien sormenjälki”, Iacono tuumaa.

”Olemme aiemmin käyttäneet Andy Sneapia, joka on yksi isoista kihoista – hän on työstänyt muun muassa Arch Enemya ja Megadethia. Mutta nyt halusimme käyttää jotain ulkopuolista, joka saa aikaan hyvää soundia. Kuulimme viimeisimmän Anthrax-leyn ja jumalauta se kuulosti isolta ja voimakkaalta! Halusimme tuottajan, joka saa aikaan paitsi hyvän kitarasoundin myös todella tymäkät rummut. Ja siinä [Ruston] on mestari.”

Kataklysm saapuu uuden levynsä tiimoilta myös Suomeen loppuvuodesta. Kanadalaiset nousevat marraskuussa lavalle Helsingissä ja Tampereella ruotsalaisen Hypocrisyn kanssa.

YouTube video

Lisää luettavaa