Katse kohti pohjoisnapaa! – eeppistä metallia soittava Borknagar esittelee tulevaa levyään

Borknagar-pomon sanat kuulostavat vakuuttavilta.

Eeppistä ja progressiivista äärimetallia vuodesta 1995 muovannut norjalaisbändi Borknagar on paketoinut hienon uransa 11. albumin, joka on nimeltään True North.

Vuoden 2016 Winter Thricen perään julkaistava levy näkee päivänvalon 27. syyskuuta, ja julkaisijana toimii tuttuun tapaan Century Media Records.

Kitaristi ja perustajajäsen Øystein G. Brun kuvailee True Northin valmistumista monien käänteiden prosessiksi:

”Tämä on ollut myrskyisä matka, ja olemme innoissamme päästessämme viimeinkin ilmoittamaan hieman uutisia tulevasta julkaisusta. Käytimme lähes kaksi vuotta True Northin kirjoittamiseen, äänittämiseen ja tuottamiseen, ja olemme äärimmäisen ylpeitä siitä, mitä saimme aikaan.”

”Voin sanoa koko bändin puolesta, että venytimme musiikkimme rajoja, mutta juuremme ovat kasvaneet entistä syvemmälle pohjoiseen maaperään. Tämä on vaihtelevin, voimakkain ja mahtipontisin Borknagar-levy tähän saakka!”

Yhtyeessä on tapahtunut miehistönmuutoksia sitten Winter Thricen, ja uusina jäseninä kuullaan rumpali Bjørn Dugstad Rønnowiä (Viper Solfa, ex- Trail of Tears) sekä liidikitaristi Jostein Thomassenia (Viper Solfa, Source of Tide).

Myös vanha kettu Simen ”ICS Vortex” Hestnæs siirtyy mikrofonin varteen korvaamaan porukasta poistunutta ”kärinälaulajaa” Vintersorgia.