”Keikan kuvaaminen on kuin kuvaisi ilotulitusta” – Rammstein julkaisi toisen trailerin teatterilevityksen saavasta Pariisin-keikastaan

18.02.2017

Vuonna 2012 Pariisissa kuvattu Rammstein-konsertti saa ensi-iltansa 23. maaliskuuta. Rammstein: Paris näytetään tuolloin myös elokuvateattereissa maailmanlaajuisesti, myös Suomessa.

Konserttitaltioinnin ohjauksesta vastaa musiikkivideoistaan tunnettu Jonas Åkerlund (mm. Metallica, The Prodigy, Ozzy Osbourne, Rammstein) ja video on kuvattu kahden illan aikana Palais Omnisports de Paris-Bercy -areenalla (nykyisin AccorHotels Arena) maaliskuussa 2012.

– Konserttitaltioinnit ovat isoja haasteita. Keikan kuvaaminen on kuin kuvaisi ilotulitusta. Yritän siirtää paikan päällä koettavaa energiaa filmille ja jättää leffan katsojaan yhtä suuren vaikutuksen kuin konsertin yleisölle. Kaksi ja puoli tuntia kestänyt show taltioitiin 30 kameralla, joten materiaalia oli runsaasti, mutta olen käsitellyt sitä samalla tarkkuudella ja pieteetillä kuin kolmen minuutin musiikkivideota. Koko homman editointiin meni isonkin ryhmän kanssa yli vuosi, Åkerlund kertoo.

Alla konserttitaltioinnin tuore traileri. Voi vain kuvitella, miten komeaa katseltavaa video on isolta valkokankaalta.

Lisää luettavaa