Killing Joke -kitaristi Kevin ”Geordie” Walker on kuollut

64-vuotias Walker menehtyi aivoinfarktiin.

27.11.2023

Killing Joke -yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Kevin ”Geordie” Walker menehtyi aivoinfarktiin sunnuntaina 26. marraskuuta. Yhtye on vahvistanut suru-uutisen. Walker oli kuollessaan 64-vuotias.

Laulaja Jaz Coleman ja rumpali Paul Ferguson perustivat Killing Joken vuonna 1978. Walker liittyi mukaan vuotta myöhemmin. Yhä aktiivinen yhtye on käynyt vuosien varrella läpi lukuisia kokoonpanomuutoksia, mutta Coleman ja Walker pysyivät aina mukana ja ovat soittaneet kaikilla bändin julkaisuilla, viimeisimpänä vuoden 2022 Lord of Chaos -ep:llä. Rumpali Fergusonkin lähti bändistä 1987, mutta palasi takaisin 2008 ja on pysynyt vahvuudessa siitä lähtien.

”Suuren surun murtamina vahvistamme, että 26.11.2023 kello 6:30 Prahassa Killing Joken legendaarinen kitaristi Kevin ’Geordie’ Walker menehtyi aivoinfarktiin. Hän oli perheensä ympäröimänä. Olemme musertuneita. Lepää rauhassa, veli”, kirjoitetaan yhtyeen some-kanavissa.

Killing Joken lisäksi Walker vaikutti myös vuonna 1991 perustetussa lyhytikäisessä Murder Inc. -superbändissä yhdessä Fergusonin ja Killing Joke -basisti Paul Ravenin sekä Chris Connellyn (Revolting Cocks, Ministry), Martin Atkinsin (Public Image Ltd., Ministry, Nine Inch Nails, Killing Joke) ja John Bechdelin kanssa. Vuonna 2000 Walker, Connelly ja Atkins perustivat yhdessä The Damage Manual -yhtyeen, johon liittyi basistiksi Jah Wobble Public Image Ltd. -yhtyeestä. Walker ja Wobble lopettivat Damage Manualissa 2004.

Lisää luettavaa