Killing Joke -nokkamies Jaz Coleman: ”Olisin voinut pelastaa Heath Ledgerin”

Ledger sai inspiraatiota Jokeri-rooliinsa Colemanin hahmosta.

Gootti-ikoni Jaz Colemanin mukaan hän olisi voinut pelastaa näyttelijä Heath Ledgerin tämän traagiselta kohtalolta, mikäli he vain olisivat tunteneet toisensa. Killing Joke -nokkamies puhui asiasta tuoreessa Life in the Stocks -podcastin haastattelussa.

Coleman kertoo, miten Ledger, joka menehtyi vuonna 2008 ruumiinavauspöytäkirjojen mukaan tahattomaan yliannostukseen, pohjasi ikonisen Jokeri-roolinsa Christopher Nolanin The Dark Knight Rises -elokuvassa Colemanin Killing Joken Hosannas from the Basement of Hell -musiikkivideolla esittämään hahmoon.

”Olin juovuksissa, ylipainoinen ja todella inhottava – Heath Ledgerillä oli valokuvia siitä videosta ja hän tutki niitä Jokeri-rooliinsa valmistautuessa. Hänellä oli kuvia minusta joka paikassa. Olin lihava juoppo, joka hajotti paikkoja oli vitun sekaisin. Hän käytti Hosannas-videota ja muita minusta kuulemiaan juttuja hahmonsa mallina”, Coleman sanoo.

Coleman käyttää videolla kasvomaalausta, jonka tapaista myös Ledgerin esittämä Jokeri käyttää. Coleman sanoo käyttäneensä maskia videolla ja keikoilla, koska se antoi hänelle mystistä energiaa. Laulaja arvelee myös Ledgerin saaneen energiaa, jota ei kuitenkaan osannut käsitellä – ja se koitui hänen kohtalokseen.

”Minä käytän maskia suojana. Käytän sitä joskus vain vähän, koska tiedän, että se mielipuolen harlekiinin tai narrin energia voi ajaa hulluksi. Tiedän tarkalleen, mitä se energia on ja mitä se tekee – minulla on 40 vuoden kokemus siitä. Olisin voinut pelastaa Heath Ledgerin, jos olisimme tunteneet. Näiden energioiden kanssa täydyy osata toimia tietyllä tavalla. Ja nämä energiat ovat totista totta.”

Colemanin Life in the Stocks -haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan täältä.