Kimberly Goss julkisti Alexi Laihon kuolinsyyn – ”Teidän ei tarvitse kohdata samaa kohtaloa”

Gossin toiveena on perustaa muistosäätiö auttamaan addiktiosta kärsiviä.

05.03.2021

Laulaja Kimberly Goss, jonka kanssa kitarasuuruus Alexi Laiho avioitui vuonna 2002 ja josta Laiho ei koskaan virallisesti eronnut, julkaisi Instagram-sivullaan kuvan, jonka saatetekstissä tämä kertoo saaneensa viranomaisilta Laihon ruumiinavauskertomuksen. Gossin mukaan Laihon kuolinsyyksi todettiin ”alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen”, jonka lisäksi tämän elimistöstä löydettiin Gossin mukaan kipu- ja unilääkkeitä sekä opioideja.

Kirjoituksessaan Goss vetoaa kaikkiin riippuvuuksien kanssa kamppaileviin, että nämä hakisivat apua itse tai ottaisivat heille tarjottua apua vastaan. Gossin mukaan Laihonkin kuolema olisi ollut estettävissä, mikäli hän ei olisi kieltäytynyt avunannosta.

”Teidän ei tarvitse kohdata samaa kohtaloa. Jos joku yrittää auttaa, muistakaa, että he tekevät niin koska rakastavat ja ovat huolissaan, joten älkää työntäkö heitä pois. Älkää ympäröikö itseänne sellaisilla ihmisillä, jotka ruokkivat addiktiotanne. Olkoot tämä varoittava esimerkki siitä, ettei kukaan ole voittamaton”, Laihon leski Goss kirjoittaa.

”En halua, että hänen kuolemansa oli turha. Toiveeni on, että saamme pystytettyä muistosäätiön tai -rahaston Suomessa, joka auttaisi niitä, jotka kamppailevat samojen pirujen kanssa. Tämä on avoimen keskustelun paikka, ei häpeän. Olemme ihmisiä, kaikki me kärsimme, mutta apua on saatavilla. Jos hänen tarinansa pelastaa yhdenkin elämän, on siitä syntynyt jotain hyvää.”

Lisää luettavaa