King’s X:n odotetun uutuuslevyn valmistuminen lähenee – albumi on parhaillaan masteroitavana

King's X:n uusi albumi valmistuu hitaasti ja varmasti.

28.06.2021

Edellisen levynsä XV:n vuonna 2008 julkaissut progressiivinen rock/metalliyhtye King’s X on valmistellut seuraavaa albumiaan jo yli kahden vuoden ajan.

Bändin keulakuva Doug Pinnick twiittasi pari päivää sitten lyhyen videon, jolla kirjoitti masteroinnin olevan parhaillaan käynnissä Bernie Grundmanin seurassa.

Grundman ei ole alallaan mikään turha tekijä, sillä miehen noin 50 vuotta kestäneelle masterointiuralle mahtuvat mm. Michael Jacksonin Thriller, Princen Dirty Mind, sekä Dr. Dre’n The Chronic.

Pinnick kertoi hieman alempaa löytyvässä Laughingmonkeymusicin haastattelussa, että uuden albumin syntyminen on ottanut syystäkin oman aikansa:

”Olemme sen ikäisiä, että tämä saattaa olla meidän viimeinen levymme – kuka tietää”, Pinnick pähkäilee.

”Haluamme tehdä sen oikein. En halua lyödä levyä ulos pandemian keskellä, ja toivoa, että joku ostaa sen. Haluamme saada sen julkaistua, lähteä kiertueelle ja tehdä musiikkivideoita – siis kuten meidän piti alkujaankin tehdä.”

”Toivomme faniemme olevan kärsivällisiä kanssamme, koska me todella, todella toivomme, että levy on aivan yhtä hyvä kuin Dogman (1994) ja Gretchen (1989), mitä kaikki haluavat. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään toisto vanhasta. Itse asiassa albumi ei kuulosta kummaltakaan noista levyistä.”

Lisää luettavaa