KISSin jäähyväiskiertue kuumentaa tunteita: Ace Frehley tulistui Gene Simmonsin kommenteista – ”Hanskat on pudotettu”

Ex-kitaristi on kyllästynyt entisten bändikaveriensa vähättelevään asenteeseen.

30.01.2019

Tammikuun viimeisenä päivänä käynnistyvä KISS-yhtyeen viimeinen (?) maailmankiertue herättää voimakkaita tunteita jo ennen alkamistaan, etenkin kun puhe kääntyy bändin klassiseen kokoonpanoon kuuluneiden ex-jäsenten rooliin. Monet fanit ovat toivoneet, että kitaristi Ace Frehley ja rumpali Peter Criss liittyisivät Gene Simmonsin ja Paul Stanleyn remmiin tavalla tai toisella, mutta viimeaikaisten kommenttien valossa näin ei ihan heti tule tapahtumaan.

Simmons ja Stanley puhuivat Guitar World -lehden tuoreessa haastattelussa ex-jäsenten mahdollisesta liittymisestä End of the Road -kiertueelle todeten, ettei asia ole täysin poissuljettu ainakaan Frehleyn ja Crissin kohdalla, mutta mistään reunionista ei kannata haaveilla. Haastattelusta uutisoitiin myös Blabbermouthissa.

”Ace ja Peter ovat saaneet kolme mahdollisuutta. He ovat olleet sisällä ja ulkona bändistä – erotettu – kolmesti. Huumeiden, alkoholin, huonon ja epäammattimaisen käytöksen vuoksi… He eivät ole hoitaneet omaa osuuttaan. Lyhyt vastaus kysymykseesi on, että näkisimme mielellämme Acen ja Peterin nousevan lavalle siellä täällä. Jos he eivät niin tee, se ei johdu meistä. Mutta KISSiin he eivät enää koskaan liity”, Simmons toteaa.

”He ovat kuin poika, joka huutelee sutta. ’Olen ollut selvänä jo miljoona vuotta’. Mahtavaa, vietä hyvä elämä! Ovatko Ace ja Peter tervetulleita hyppäämään lavalle biisin tai pari ajaksi? Totta kai. Voimmeko luottaa, että kumpikaan pystyy vetämään koko setin ilta toisensa jälkeen? Ei hemmetissä.”

Simmonsin lausunnot saivat Ace Frehleyn polttamaan päreensä ja kitaristi julkaisikin myöhemmin sosiaalisessa mediassa tulikivenkatkuisen vastauksen, jossa tämä haukkuu Simmonsin pystyyn.

”Gene, muistisi on todella väärin. Minua ei koskaan erotettu KISSistä. Lähdin kahdesti (ei kolmesti) omasta tahdostani, koska sinä ja Paul olette kontrollifriikkejä, epäluotettavia ja vaikeita ihmisiä”, Frehley aloittaa vihaisen kirjoituksensa.

”Herjaavat kommenttisi huonoista tavoistani ovat maksaneet minulle vuosien varrella miljoonia dollareita. Olen ollut yli 12 vuotta kuivilla ja sanot yhä, ettet luota minun voivan soittaa kokonaista keikkaa! Juuri sitähän minä olen tehnyt viimeiset 12 vuotta erilaisten kokoonpanojen kanssa sinun ja Paulin kauhistukseksi. Olen lisäksi alkuperäisen kokoonpanon onnistunein sooloartisti ja ylpeä siitä, vaikka sinä ja Paul olette monesti yrittäneet syöstä urani raiteilta useasti siinä onnistumatta.”

”Olen yrittänyt olla mukava ja ystävällinen kutsumalla teidät soittamaan levyilleni ja antanut teille kalliit Gibson Les Paul ’59 -kitarat, mutta tämänpäiväiset kommentit ovat saaneet minut tajuamaan, että olet vain kusipäinen seksiaddikti, jota monet naiset ovat syyttäneet ja sinä vain lakaiset kaikki maton alle. Kirsikkana kakun päälle kourit vaimoani ja ehdottelit hänelle selkäni takana, kun olimme Los Angelesissa sinun Vault Experience -keikallasi.”

”Hanskat on pudotettu ja luulen, että tämä todellakin tulee olemaan ’tien pää’ teille jätkille. Jollen saa täydellistä ja vilpitöntä anteeksipyyntöä, tarjousta palata vanhaan pestiini Tommyn (Thayer) tilalle sille valtaistuimelle, jonka minä olen luonut… Paska tulee osumaan tuulettimeen eikä sitä voi estää!”

Lisää luettavaa