Kohun saattelemana palannut As I Lay Dying tiedottaa uudesta levystä – julkaisi videon nimikappaleelle

Yhtye kiertää syksyllä myös Eurooppaa.

12.08.2019

Amerikkalainen metalcore-yhtye As I Lay Dying teki pari vuotta sitten paluun vaimonsa palkkamurhan suunnittelusta linnaan joutuneen laulaja Tim Lambesisin päästyä jälleen vapaalle jalalle. Lambesisin jatkaminen bändin keulilla on herättänyt myös ihmetystä ja vastustusta, mutta bändi jatkaa sinnikkäästi ja on nyt löytänyt kodin Nuclear Blastilta, joka julkaisee bändin uuden Shaped by Fire -pitkäsoiton 20. syyskuuta. Kyseessä on yhtyeen seitsemäs studioalbumi ja ensimmäinen sitten vuoden 2012 Awakeningin – ja tosiaan ensimmäinen sitten Lambesisin vuoden 2014 tuomion.

”Olemme äärimmäisen kiitollisia, että olemme selvinneet tällä tavalla historiamme pahimmista hetkistä. Matkamme edellinen luku oli täynnä kipua ja tuskaa ja sitä seuranneet hetket veivät meidät erilaisille poluille – kaikki ne johtivat kohti kasvua, paranemista ja sovintoa. As I Lay Dyingin tarkoitus on jakaa viestiä toivosta kaikille musiikin kautta ja otamme nöyrinä vastaan kaiken tuen, jota olemme saaneet perheiltämme, ystäviltämme ja faneiltamme”, yhtye kertoo.

Tulevalta levyltä on myös julkaistu sen nimikkokappaleeseen tehty musiikkivideo, jonka voit katsoa tuosta alapuolelta. Levyltä on aiemmin julkaistu singleinä kappaleet My Own Grave sekä Redefined.

”Vaikka Shaped by Fire meneekin lyyrisesti samoilla linjoilla, musiikillisesti tutkimme uusia polkuja ja tuomme uusia elementtejä vakiintuneeseen soundiimme.”

As I Lay Dying kiertää uuden albuminsa tiimoilta syksyllä myös Eurooppaa. 24. syyskuuta starttaava rundi pysähtyy muun muassa Pietarissa, Moskovassa, Hampurissa, Oslossa, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Berliinissä, Prahassa, Pariisissa ja Brysselissä, mutta ei näillä näkymin yllä kuitenkaan Suomeen asti.

Lisää luettavaa