Kokeilua juuria unohtamatta – haastattelussa Sepulchral Curse

Turkulainen Sepulchral Curse on herättänyt ansaittua kiinnostusta death metal -undergroundissa. Mainion uutuus-ep:n materiaali poikkeaa mielenkiintoisella tavalla bändin perustarjonnasta, mutta musiikin taso säilyy korkeana.

12.08.2022

Kehutun Only Ashes Remain -debyyttinsä vuonna 2020 julkaissut yhtye jatkaa katalogiaan Deathbed Sessions -ep:llä. 

– Halusimme tehdä pienemmän julkaisun täyspitkien väliin, laulaja Kari Kankaanpää asettelee. 

– Meillä on toinen albumi jo sävellettynä, mutta koronan tuomien murheiden takia halusimme lähteä rakentamaan pienempää pakettia. Meillä oli myös materiaalia, joka ei istunut aivan täysin tulevalle täyspitkälle. 

Deathbed Sessionsin kappaleista löytyy tarttuvaa ja vaihtelevaa kamaa, ja erityisesti Dystheist-sinkussa on klassikkopotentiaalia. Minkälaisina näet uudet kappaleenne? 

– Ne kuvastavat hieman erilaista, jopa vähän kokeilevaa Sepulchral Cursea. Dystheist on levyn progressiivisin ja vihaisin kappale. Tulemme takuulla soittamaan sitä tulevilla keikoilla! 

Musiikkinne on ollut alusta alkaen death metalia, ja kuvastonnekin viittaa kuolemaan. Miksi aihe kiinnostaa teitä? 

– Kuolema on mystinen ja salaperäinen, elämän kylmä fakta, ja sen tutkiminen erilaisista näkökulmista on kiehtonut meitä, Kankaanpää määrittelee. 

– Emme kuitenkaan keskity pelkästään kuolemaan ja sen vääjäämättömyyteen. Meillä on useita sanoituksellisia vaikutteita, jotka näkyvät ja tulevat näkymään materiaalissamme. 

Mikä on mielestäsi se merkittävin valttikortti, joka erottaa Sepulchral Cursen muista saman tyylin bändeistä? 

– Me emme tee samaa levyä ja biisiä kahta kertaa. Uskallamme kokeilla – juuriamme kuitenkaan unohtamatta. Soundimme perusta on death metal, mutta lisäämme siihen ennakkoluulottomasti paljon muitakin vaikutteita. Yksi erottava tekijä voisi myös olla, että meillä kitarat täydentävät eivätkä vain matki toisiaan. 

Turulla on perinteet kovana death metal -kaupunkina, mistä esimerkkeinä vaikkapa Disgrace, Torture Killer ja osin myös Xysma. Minkälainen meininki teillä päin on tänä päivänä? 

– Turku on pysynyt aina vahvana death metal -kaupunkina, ja meiltä on löytynyt kuolometallia kaikissa sen muodoissa brutaalimmasta kamasta perinteisempään menoon. Tällä hetkellä esimerkiksi Cumbeast pitää meidän lisäksi lippua korkealla.

Julkaistu Infernossa 4/2022.

Lisää luettavaa