Kolme uutta kappaletta ei riittänyt – MyGrain palaa myös keikkalavoille tammikuussa!

Ensin kolme uutta kappaletta ilman paineita ja sitten kaksi keikkaa Suomessa. Miten mittavaksi kotimaisen melometallin kärkinimiin luketuvan MyGrainin paluu vielä paisuu?

28.09.2018

Jo kertaalleen neljän levyn ja 11 vuoden toiminnan jälkeen vuonna 2015 pillit pussiin laittanut MyGrain yllätti aiemmin tänä vuonna kaikki melodisen metallin kuuntelijat. Bändi ilmoitti palanneensa studioon ja julkaisevansa kolme uutta kappaletta vuoden lopulla.

”Lähti vähän lapasesta”, MyGrainin synisti Eve Kojo naurahtaa kertoessaan, että kolmen uuden kappaleen tekemisestä seuraa nyt myös kaksi keikkaa Suomessa.

MyGrainin voi todistaa ensimmäistä kertaa vuosiin livenä, kun bändi nousee peräkkäisinä päivinä Jyväskylän Lutakon ja Helsingin Nosturin lavoille 18.-19. tammikuuta 2019.

Keikat ovat osa samana viikonloppuna järjestettäviä Nosturin Metal Crane Festivalia ja Lutakon Jyväskylä Metal Festivalia, joissa molemmissa ”Maikkarit” esiintyvät yhden päivän headlinerina.

Keikkauutisten myötä Eve innostui taustoittamaan MyGrainin paluuta, joka yllätti myös bändin itsensä.

– MyGrain kuopattiin reilu kolme vuotta sitten, sillä bändillä oli edessä monenlaisia muutoksia ja samaan aikaan tuntui, ettei paloa uusien biisien tekoon vain ollut, vaikka olimmekin jo aloittaneet viidennen levyn valmistelun.

– Olemme aina ajatelleet, ettei mitään tehdä väkisin, joten pillien pussiin laittaminen tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta siihen kohtaan. Kyseessä ei alun perin ollut mikään breikki vaan ihan lopullinen lopettaminen.

– Keväällä 2018 kokoonnuimme pitkästä aikaa porukalla yhteen ja vähän vitsillä tuli puhuttua, että pitäisiköhän alkaa taas vääntää biisejä. Jotenkin puolivahingossa tuo huumorilla aloitettu pohdinta alkoikin ottaa tuulta purjeisiin.

– Pohdittiin, että mitäs jos tällä kertaa otettaisiin homma puhtaasti harrastuspohjalta, pitkän ystävyyden kunniaksi ja silkasta rakkaudesta musiikkiin, ilman ulkopuolisia paineita. Pistetään muutama biisi pihalle, eikä aleta raivolla etsiä levy-yhtiöitä ja taustatiimejä ympärille.

– Meillä oli kolme tosi kovaa biisiaihiota olemassa sille viidennelle levylle jota ei koskaan tullut, joten oli luonnollista pistää homma käyntiin elvyttämällä tuo biisitrilogia. Juho Räihä Sound Spiral Audio -studioineen on tullut tutuksi meille muista projekteista.

– Äänitykset ovat nyt takana ja miksausprosessi käynnissä. Sessio oli äärimmäisen rento ja hauska, eli tavoitteeseen päästiin. Tulossa on tuttua maikkarisoundia, mutta myös jotain ihan ennenkuulematonta. Biisit julkaistaan vielä tämän vuoden puolella, Eve lupaa.

Eve ei vielä ala puhaltelemaan pölyjä kristallipallonsa päältä ja ennustamaan, miten pitkälle MyGrainin odottamaton paluu saattaa vielä mutatoitua, mutta kertoo bändin olevan innoissaan tulevista keikoista.

– Ollaan todella innoissamme tulevista keikoista Nosturissa ja Lutakossa! Vielä kun rosterissa on tuttuja naamoja, ei voi luvassa olla muuta kuin räävitön luokkakokous. Jos vanha ja vähän uusikin suola janottaa, kantsii ihmeessä raahata luunsa paikalle, sillä tästä ei nyt tehdä tapaa!

Lisää luettavaa