Kongressitaloon hyökännyt Iced Earth -kitaristi myönsi syyllisyytensä kahteen syytteeseen – Dee Snider haukkui Jon Schafferin maan rakoon

Schaffer on "häpeäksi metalliyhteisölle", Twisted Sister -laulaja jyrähtää.

19.04.2021

Viime loppiaisena Yhdysvaltain presidentinvaalien alla joukko Donald Trumpin kannattajia tunkeutui Washington DC:ssä kongressitaloon. Yksi mellakoitsijoista tunnistettiin kuvien perusteella Iced Earth -kitaristi Jon Schafferiksi, jota kohtaan nostettiin syytteet kuudesta rikosnimikkeestä.

Nyt oikeistoryhmä Oath Keepersin jäseneksi tunnustautunut Schaffer on myöntänyt syyllistyneensä kahteen syytekohtaan; valtion toiminnan häirintään sekä aseistautuneena valtion rakennukseen tunkeutumiseen. Hän on myös myöntänyt kantaneensa mukanaan karhusumutteena tunnettua vahvaa pippurikaasua.

Schaffer on ensimmäinen mellakkaan osallistunut Oath Keepersin jäsen, joka on myöntänyt syyllisyytensä ja saanee CNN:n mukaan noin 3,5 – 4,5 vuoden vankeustuomion. Schafferin tuomiota helpottaa se, että hän on ollut viranomaisten kanssa yhteistyöhaluinen ja on valmis toimimaan todistajana muiden kongressitaloon hyökänneiden oikeuskäsittelyissä.

Twisted Sister -laulaja Dee Snider reagoi uutiseen erittäin voimakkaasti ja haukkui Schafferin Twitterissä maan rakoon. Hän tuomitsi paitsi Schafferin osallisuuden loppiaisen mellakkaan myös sen, että hän ilmiantaa muita omaa tilannettaan helpottaakseen.

”Tämä paskaläjä on häpeäksi metalliyhteisölle! Ensin hän häpäisee meidät terroristitoimillaan, sen jälkeen hän vielä vasikoi omiaan keventääkseen omaa tuomiotaam. Miehisty ja ota vastuu! Jos rikot lakia, niin lusi sitten myös tuomiosi”, Snider jyrähtää.

”Haluan tehdä tämän nyt selväksi: kenenkään ei pidä koskaan vasikoida tai heittää ystäviään, sukulaisiaan tai omiaan bussin alle. Se on nössöä paskaa. Se on tämän päivän yhteiskunnan ongelma – kaikki esittävät niin kovia, kunnes jäävät kiinni. Sitten aletaan syytellä muita.”

”Enkä puhu nyt pelkästään rikollisista. Kaikilla ihmisillä pitäisi olla kunniaa ja suoraselkäisyyttä. Heidän pitää olla luottamuksen arvoisia ja seisoa sanojensa takana – eikä vetää muita mukanaan mutaan, jos joutuu ongelmiin tai on vaikeaa. Se ei vain ole oikein.”

”Jos hän ilmoittautui yhteistyöhön, koska ei pystynyt elämään sen kanssa mitä oli todistamassa, hienoa. Mutta olen aika varma, että hän vain yrittää pelastaa oman nahkansa”, Snider kuittaa.

Lisää luettavaa