Konkareista koostuvan Wretched Pathin death metalissa vanha kohtaa uuden – ennakkokuuntelussa debyytti Heavy Lies the Crown

Laulaja Esa Salminen avaa lisäksi tarkemmin esikoisalbumin saloja.

07.11.2022

Wretched Path, jonka jäsenistöltä löytyy kytköksiä esimerkiksi Pestigoreen, Northern Disciplineen, Daniel Lioneyehin sekä Godsplagueen, julkaisee tulevana perjantaina 11. marraskuuta esikoispitkäsoittonsa Heavy Lies the Crown. Luvassa on vanhan liiton death metalia, johon on sekoitettu niin modernimpaa lähestymistapaa kuin metallista hardcoreakin.

Inferno tarjoaa levyn kokonaisuudessaan kuunneltavaksi jo nyt aina julkaisupäivään asti. Samalla yhtyeen laulaja Esa Salminen kertoo biisi biisiltä, mitä debyytti oikein pitää sisällään. Levyn ja Salmisen kommenttien pariin pääset tuosta alta.

Heavy Lies the Crown

– Levyn aloitusbiisi ja samalla nimikkoraita, mielestäni hyvä läpileikkaus koko yhtyeen musiikillisesta ytimestä. Modernia, mutta samalla hyvin vahvasti perinteiseen death metaliin nojaavaa soundia, jonka sanoituksellinen kertomus on skitsofreniasta ja sen mukana tuoman hulluuden kanssa elämisestä.

Teardrinker

– Edustaa yhtyeen hieman melodisempaa soundia unohtamatta kuitenkaan säkeistön brutaaleja riffejä. Sanoituksissa seikkailee taruolento Teardrinker, joka saa voimansa surusta ja kärsimyksestä ja voi hyökätä ja tappaa kokonaisen perheen yksi kerrallaan aloittaen yleensä perheen nuorimmasta.

16 Stabs

– Yhtyeen valinta videobiisiksi sekä samalla ensimmäiseksi sinkuksi edustaen biisivalikoiman nopeampaa ja brutaalimpaa ääripäätä. Tositapahtumiin perustuva tappotarina saaristo-Suomesta. Asialla oli vankimielisairaalasta karannut erittäin häiriintynyt vanki, joka hyökkäsi tiellä ohi ajaneen mopoilijan kimppuun, joka sai useita puukoniskuja selkäänsä, mutta jaksoi jatkaa vielä matkaa kotiinsa, jonka pihalle tuupertui kuolleena.

No Cure

– Hieman hidastempoisempi kappale, joka kertoo espanjantaudista ja siitä miten se rantautui Suomeen tappaen jopa noin 20 000 ihmistä vuosina 1918-1920.

Kill

– Yhtyeen mielestä suosikkibiisi soittaa varsinkin livenä. Tositapahtumiin perustuva murhatarina Suomen Lapista, jossa perhe majoittaa tuntemattoman kulkurin järkyttävin seurauksin.

Marionette

– Kun narsistinen mestarimanipuloija pääsee valtaan ja tekee mitä vain ketään säästämättä säilyttääkseen saavuttamansa aseman ja kuinka ihmisistä tulee tässä käsittelyssä mestarin narunukkeja. Juonen mukaisesti biisi manipuloi myös kuulijan niskalihaksia erittäin tehokkaasti.

Still Going to Die

– Kyllä me kaikki tulemme lopulta kuolemaan riippumatta uskoistamme tai vakaumuksistamme. Onko kuoleman jälkeen meitä odottamassa helvetti tai paratiisi vai peräti seuraava elämä? En usko. Tämä oli ensimmäinen kappale jonka teimme ja tästä koko homma sai alkunsa.

Get It Out

– Levyn viimeinen biisi ja samalla albumin toinen hitaampi kappale. Tässä ryvetään omissa kivuissa oikein kunnolla. Kun saat kuulla sairaudesta joka tulee tuomaan sinulle kipua ja kärsimystä ilman varmuutta parantumisesta.

Lisää luettavaa