Kotimainen Edge of Haze nostaa teknisyyden ja herkkyyden uudelle tasolle – uusi single käsittelee menneen jättämistä taakse

Parts of Anything -kappaleessa yhdistyvät raskaus ja ilmavuus uniikilla tavalla, toteaa laulaja-kitaristi Hentunen.

20.05.2021

Sinemaattista progemetallia soittava kotimainen Edge of Haze on julkaissut ensimmäisen singlen tulevalta albumiltaan, jonka on masteroinut studiovelho Jens Bogren. Parts of Anything -singlellä yhtye on tuonut niin suorittamisen teknisyyden kuin herkkyyden uudelle tasolle – samalla se toimii hyvänä esimerkkinä bändin ominaissoundista.

”Siinä yhdistyvät uniikilla tavalla raskaus ja ilmavuus. Kaikki elementit orkesterista matalavireisiin sähkökitaroihin ja akustisista kielisoittimista analogisyntikoihin muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, joka jättää kuulijalle uutta löydettävää vielä useiden toistokertojen jälkeen”, kappaleen kirjoittanut laulaja-kitaristi Markus Hentunen toteaa.

Tekstinsä puolesta kappale on Hentusen mukaan eräänlainen jäähyväiskirje.

”Siinä ihminen on saapunut pisteeseen, jossa eteenpäin jatkaakseen hänen on jätettävä osa itsestään taakse. Hän tiedostaa vihdoin oman epätäydellisyytensä ja sen, kuinka tärkeää on olla antautumatta synkkyydelle. Vaikka tunnetta on vaikea ilmaista, hän löytää rohkeuden puhutella tätä pimeää osaansa suoraan ja samalla avaa sylinsä tulevalle”, Hentunen avaa.

”Video kuvattiin vanhassa ladossa Kirkkonummella, ja se käsittelee samoja teemoja kuin biisi, eli eteenpäin siirtymistä ja menneen jättämistä taakse. Lokaatio symboloi hyvin pölyyntynyttä menneisyyttä. Kuvauksista jäi erityisesti mieleen aivan liian täyteen pakattu Ford Mondeo, pienoismallin tuikkaaminen tuleen ja mahtava LuodoMedian kuvausporukka”, jatkaa basisti Eero Maijala.

Lisää luettavaa