Kotimainen Mercury Circle esittelee itsestään uuden puolen tuoreella singlellä – tukee Pride-kuukautta videon kautta

Kappale on toinen singlelohkaisu tulevalta debyyttialbumilta.

Swallow the Sunista tutun Jaani Peuhun kipparoima Mercury Circle, jonka kokoonpanossa vaikuttavat lisäksi muun muassa Children of Bodomista, Rytmihäiriöstä ja Hanging Gardenista tuttuja hahmoja, julkaisee esikoispiktäsoittonsa Killing Moons 8. lokakuuta. Levyltä on juuri julkaistu sen toinen singlelohkaisu, jolla new doomiksi musiikkiaan kutsuva bändi esittelee itsestään totuttua erilaisempaa puolta.

Black Mirrorsin tekstissä sekoittuvat sydämen asiat ja okkultistinen maailma. Biisi alkaa säkeistöllä Nostradamuksen ennustuksesta ja sitten sukelletaan hylätyn ja kummittelevan sydämen synkkään ja harhaiseen maailmaan, jonka ainoat valonsäteet heijastuvat John Deen mustasta peilistä. Musiikillisesti biisi on lähempänä goottirokkia kuin doom metalia. Mietin vähän tätä kirjoittaessa, että miltä voisi Queenin hylätty goottiserkku kuulostaa. Tykkään isoista kertseistä ja kasarin goottikompeista. Sitten vähän hämähäkinseittiä päälle ja tilataan Ranskasta harppuja ja kuiskailua ja go!”, kertoo säveltäjä-sanoittaja Peuhu.

Singlen kylkeen on tehty myös Emma-palkitun Ykä Järvisen ohjaama video, jolla ovat mukana muun muassa näyttelijät Kirsi Ylijoki ja Jussi Lampi. Videon kautta yhtye haluaa puoletaan osoittaa tukensa parhaillaan käynnissä olevalle Pride-kuukaudelle.

”Seksuaalinen tasavertaisuus pitäisi olla itsestäänselvyys nykypäivänä. Halusimme videon synkän yleisilmeen vastapainoksi myös sateenkaaren värejä.”