Kotimainen Tramalizer muistaa edesmenneen L-G Petrovin 50-vuotispäiviä komealla Entombed-coverilla

Komea veto!

17.02.2022

Tänään (17.2.) on viime vuonna syöpään menehtyneen Entombedin nokkamiehen L-G Petrovin 50-vuotissynttärit. Pieksämäkeläis-varkautelainen vanhan koulun death metalia takova, vanhoista skenekonkareista koostuva tulokasbändi Tramalizer julkaisi synttäreiden kunniaksi oman coverinsa Supposed to Rot -biisistä.

Klassikkokappale löytyy vuonna 1990 julkaistulta Entombedin Left Hand Path -debyyttilevyltä.

– Tramalizerin perustamisvaiheessa oli selvää, että haluamme siitä bändin, joka ei tyydy pelkästään apinoimaan vanhoja legendoja, vaan enemmänkin ammentamaan samasta lähteestä kuin edelläkävijät Carnage, Dismember, Nihilist ja Entombed. Se lyhyt vaihe – ikään kuin murrosikä – death metallin historiassa, jolloin raja thrash metallin ja death metallin välillä oli kuin veteen piirretty viiva. Emme halunneet tehdä mitään modernia death thrashia vaan enemmänkin protodeathia, bändistä kerrotaan.

Uuden bändin jäsenistössä vaikuttavat T. Oranen, K. Laanto, M. Jokelainen ja R. Tarvonen.

– Siinä missä Entombed alkoi olemaan tyylipuhdasta death metallia, kuulee Nihilistin demoilla selkeästi vielä Sepulturan ja Mercilessin kaltaisia vaikutteita. Supposed to Rot on yksi murrosvaiheen legendaarisimpia kappaleita, ja täydellinen esimerkki myös siksi, koska se on nauhoitettu sekä Nihilistin että Entombedin kokoonpanoilla. Ja ennen kaikkea, se on yksi Lars-Göran Petrovin ikonisimmista vedoista.

– Olemme kaikki kasvaneet death metallin mukana, ja todistaneet sen nousua ja tuhoa. Vaikka vuosikymmenten saatossa moni levy on tullut vietyä divariin uusien suuntauksien tullessa, ovat etenkin Entombedin levyt säilyneet hyllyssä – tai ainakin ostettu myöhemmin takaisin. Nostalgia is a bitch. Itselleni Entombed oli kuin ensirakkaus, ja tästä syystä uutinen Petrovin ennenaikaisesti kuolemasta kosketti enemmän kuin olisi ikinä arvannut.

– Dedicated to chief rebel angel.

 

Lisää luettavaa