Kotimaisen melodeath-yhtye Swansongin Awakening-debyytti ennakkokuuntelussa – lue myös biisi biisiltä -kommentit

Orkesterin musiikista löytyy niin melodista death metalia, perinteisempää heavya kuin folk metaliakin.

30.11.2023

Kuopiolainen Swansong julkaisee Mathias ”Vreth” Lillmånsin (Finntroll, …And Oceans, Dispyt) osatuottaman ensimmäisen täyspitkänsä Awakening perjantaina joulukuun 1. päivä. Huomenna ilmestyvän levyn voi ottaa haltuunsa jo nyt Infernon ennakkokuuntelun merkeissä. Samalla voit lukea solisti  Jemiinan biisi biisiltä -kommentit, jotka avaavat levyn ja sen kappaleiden saloja.

Burning Flames

– Iskee ilmat pihalle vihaisilla extreme-vokaaleilla, melodisilla riffeillä ja tykityksellä! Biisi kertoo siitä, miltä tuntuu kun selän takana puhutaan ja vähätellään. Musiikki on turvallinen tapa purkaa vaikeita tunteita ja tämä kappale on siihen kätevä työkalu.

Become

– Kauniita melodioita ja tunteellinen soolo yhdistettynä matalaan örinään ja korkeisiin black metal -vaikutteisiin screameihin. Kappaleessa voimaannutaan ja kannustetaan tekemään töitä omien unelmien eteen: tule joksikin, mihin he eivät koskaan uskoneet sinun pystyvän.

Furiosa

– Nyt paineitaan kaasu pohjassa kohti horisonttia. Vauhdikasta blast beatia, black sekä death metal -vaikutteisia huutoja. Tämä biisi on saanut keikalla hyvää palautetta. Huijaa kuolemaa, istu kyytiin ja aja yön pimeyteen!

Shot in the Heart

– Sävellyksellisesti monipuolinen. Ainoa kappale, jossa kuullaan myös vilaus puhdasta lauluääntä. Kaksiosainen soolo ja femme fatale -tarina rakkaudesta, himosta ja murhasta.

Frost of Winter

– Tunnelmallinen, melankolinen ja melodinen kaunis kappale joka kertoo kuulijasta riippuen erosta, eletystä elämästä tai kuolemasta. Kun elämää on eletty, maailmaa nähty, koti rakennettu ja menetetty, sydän särjetty ja on aika lähteä: talven viima vie minut pois syvälle maahan. Pese kaikki suruni pois, sillä aikani on tullut. Hautaa minut ja kävele pois.

Maiden of Death

– Ylistys Tuonen tytille, alamaailman vartijalle ja lautturille. Suomalaisessa mytologiassa kuolleiden valtakuntaan johtavan virran vartija on nainen. Väinämöinen haluaa kuolleiden viisauden itselleen ja päättää pyrkiä alakertaan esittämällä kuollutta. Tuonelaan ei noin vain kävellä, sillä tyttö tunnistaa elävien valheet ja muuttaa Väinämöisen käärmeeksi, jolloin hän pakenee aaltoihin. Hyvin Amorphis-vaikutteinen, folk-elementtejä ja death metal-vokaaleja.

One With the Waves

– Kaipuu yöhön, kylmään ja pimeään. Kappale kertoo lähtemisestä, vapaudesta ja hyvästeistä. Se on eräänlainen kirous: levoton mieli ei voi jäädä.

Awakening

– Täysikuun alla, metsän siimeksessä ja yön pimeydessä voi kuulla ikiaikaisten puiden kuiskivan. Entisaikaan uskottiin metsänhenkien voimaan ja metsään mentiin pyytämään hengiltä monenlaisia asioita. Kunnianosoitus metsälle, joka on herättänyt aikojen saatossa monia tunteita ja toiveita sekä pelkoa.

Blood Widow

– Monipuolinen vokalisointi Deicide- ja Shadow Of Intent -vaikutteisilla tuplauksilla. Tämä olento saalistaa öisin, joten pidä varasi!

Fight or Die

– Erilainen aloitus, tunnelmallinen bridge ja hullu loppu. Taistele tai kuole, sillä he tulevat!

Fury of the Witch

– Noidan vihaa ei voi paeta, sillä se kumpuaa ja kaikuu yli vuorten. Kappale on monipuolinen: tunteelliset brutaalit vokaalit, melodiset kitarat ja soolo. Mielestämme hyvä valinta levyn viimeiseksi biisiksi.

Lisää luettavaa