Kotiteollisuuden 20 vuotta vanhan videon kuvauksissa oli sangen railakas meno – ”Kyseenalainen urpoilu varsinkin julkisella paikalla on lapsellista ja aiheuttaa pahan mielen”

Rakastaa/ei rakasta -kappaleen maineikkaan videon kuvauksista tehty making of -pätkä löysi tiensä Youtubeen.

21.05.2021

Kotiteollisuus nousi suurempaan suosioon vuoden 2002 Kuolleen kukan nimi -albumillaan ja monille on erityisesti jäänyt mieleen Rakastaa/ei rakasta -singlelle kuvattu musiikkivideo. Videolla tuolloin triona operoineen yhtyeen jäsenet eli Jouni Hynynen, Janne Hongisto ja Jari Sinkkonen esittivät melko autenttisen kuvauksen perinteisestä lauantai-illasta kylillä kännörvellyksineen ja nakkikiskajonon turpasaunoineen päivineen.

Kuvausryhmä seurasi sivusta tätä Pete Veijalaisen ohjaaman musiikkivideon tekemistä ja se julkaistiin aikoinaan MoonTV:llä. Nyt tämän making of -pätkän ohjannut Toni Haaksiluoto on ladannut videon myös Youtubeen kaikkien ihmeteltäväksi. 20 vuoden takaisiin tunnelmiin pääset tuosta alta – kunhan ensin ollaan saatu kuulla tuottajan terveiset, joissa varoitetaan ”siveettömästä kielenkäytöstä”, ”runsaasta alkoholinkäytöstä” sekä siitä, miten ”kyseenalainen urpoilu varsinkin julkisella paikalla on lapsellista ja aiheuttaa pahan mielen”.

Haaksiluodon Youtube-kanavalta löytyy muutakin mielenkiintoista arkistomateriaalia vuosien takaa –  kuten Children of Bodomin Everytime I Die -videon making of -pätkä – eli kannattaa kurkata kanavan muukin tarjonta.

Lisää luettavaa