Kun Sabbath-hommat eivät kerran natsaa, tehdäänpäs pari soololevyä, tuumasi Bill Ward

Ex-Sabbath-rumpali on pysytellyt kulisseissa kiireisenä.

24.04.2015

Black Sabbath -setien Ozzy Osbournen ja Bill Wardin suukopu
meni taas äskettäin sen verran tragikoomiseksi, että lienee parempi keskittyä näissä ympyröissä olennaisempiin asioihin. Nyt siihen on peräti aihetta, kun rumpali Ward ilmoitti juuri musiikkijournalisti Joel Gaustenin haastattelun välityksellä, että häneltä olisi tulollaan peräti kaksi sooloalbumillista uutta musiikkia.

Harva taitaa tietää, ettei Ward ole näissä touhuissa ensimmäistä kertaa. Mies julkaisi 1990-luvulla kaksikin sooloalbumia, nimekkäitä vierailijoita pursunneen Ward One: Along the Wayn (1990) ja matalaprofiilisemman When the Bough Breaksin (1997), joilla mies etupäässä lauloi. No, sekään ei ole uutta, onhan Wardin ääntä kuultu aikoinaan parillakin Sabbath-kipaleella.

Tulevista soololevyistä ensimmäisenä ilmestyy Accountable Beasts -niminen teos, jonka Ward kertoo sisältävän rajumpaa musiikkia mutta samoja yhteistyökumppaneita kuin aiemmat soolonsa. Omakustannetun albumin kerrotaan ilmestyvän iTunesiin parin kuukauden aikana, ja levystä on tulossa myös fyysinen painos, kerrotaan. Myöhemmin seuraava toinen soolo on ristitty Beyond Astoniksi.

Muistelkaamme näitä odotellessa, millainen tulkitsija se Ward olikaan…

Lisää luettavaa