Kun sydän kovettuu eikä paluuta vanhaan enää ole – ensinäytössä Balance Breachin massiivinen Heart Like Siberia

Kappale toimii yhtyeen Abyzmal-pitkäsoiton avausraitana.

25.05.2023

Mikkeliläinen Balance Breach julkaisee huomenna perjantaina 26.5. uuden pitkäsoiton Abyzmal. Julkaisua ryyditetään Heart Like Siberia -kappaleen kylkeen tehdyllä videolla, joka saa nyt ensiesityksensä Infernon välityksellä.

Heart Like Siberia on albumin massiivinen avausraita, jossa käy todella ilmi, mitä tarkoittaa, kun pohjoismainen melankolia ja 2020-luvun metalcore yhdistyvät. Jos Abyzmal on teemaltaan Balance Breachin ’tuhansien murheellisten laulujen maa’, kuvaa kappale niitä tuntoja ja ajatuksia, joita läpi levyn käsiteltävät teemat, kuten mielenterveysongelmat, yksinäisyys, kuolema sekä perhe- ja lähisuhdeväkivalta voivat saada aikaan. Sydän on kylmä ja kovettunut, eikä paluu alkuun ole enää mahdollinen”, yhtye kuvailee.

”Videon haluttiin tukevan kappaleen kylmää tunnelmaa ja toisaalta mahtipontista ulosantia. Visionäärimme rumpali Antti Halonen sai idean raskassavun käytöstä, joka yhdessä sävyltään kylmien valojen kanssa loisi hyisen tunnelman videolle. Olimme nähneet Teemu Myöhäsen Karma Media -firman vakuuttavia tuotoksia YouTubessa, jonka lisäksi tiesimme, että Teemu on mukava ja rento tyyppi, joten päätimme kysyä häntä videon kapellimestariksi. Teemu lähti innolla mukaan ja sai heti visiosta kiinni.”

”Kuvaukset oli meille helpoimmat kuvaukset koskaan. Aiemmin olemme olleet useissa musiikkivideoissamme aktiivisesti osana myös tuotantopuolella, mutta tällä kertaa Teemu teki tuotantotiiminsä kanssa selvää jälkeä ja bändi sai keskittyä ainoastaan esiintymiseen, luksusta! Vanha valtava kylmiö Haminassa osoittautui loistavaksi kuvauspaikaksi, Teemu Myöhänen tuotantotiiminsä kanssa koviksi tekijöiksi ja näin Balance Breachin kakkosalbumin avausraita sai arvoisensa videon!”

Lisää luettavaa