Kun värit haihtuvat elämästä – External esittelee nykyisen soundinsa elementtejä uudella videosinglellä

Anhedonia tuo tasapainoisesti esille raskautta, pehmeyttä, koukeroisuutta ja tarttuvuutta.

Tampereella ja Parkanossa operoiva progemetalliyhtye External on julkaissut uuden singlen sekä kappaleeseen tehdyn musiikkivideon. Anhedonia on bändin ensimmäinen julkaisu kitaristi Roger Lundbergin kanssa ja ensimmäinen, jonka pääasiallisena säveltäjänä toimii basisti Samuel Järvinen.

”Olemme erittäin ylpeitä saadessamme jakaa tämän kappaleen. Anhedonian valitsimme singleksi siksi, koska kappaleessa tulee tasapainoisesti esille nykyisen soundimme eri elementtejä – groovea, raskautta, pehmeyttä, koukeroisuutta ja tarttuvuutta. Sanoitusten puolesta kappale käsittelee värien haihtumista elämästä ja kyvyttömyyttä kokea iloa tai nautintoa. Kaiken keskellä kertosäe kuitenkin kehottaa jatkamaan taistelua ja olemaan luovuttamatta ”, yhtye kommentoi.

”Meille oli valtava kunnia työskennellä biisin miksausvaiheessa yhden musiikillisista vaikuttajistamme, VOLA-yhtyeen Asger Mygindin kanssa. Valtavat kiitokset kuuluvat hänelle sekä Tuomas Ikoselle, Samu Oittiselle ja kaikille lahjakkaille ihmisille, jotka ovat olleet mukana tuotannossa, niin kuin myös perheillemme ja ystävillemme jatkuvasta tuesta ja kannustuksesta.”