Kuolemanlaakso lopettaa aktiivisen toiminnan

Syinä ajan ja motivaation puute.

03.10.2023

Death doom -yhtye Kuolemanlaakso lopettaa aktiivisen toimintansa ajan ja motivaation puutteen, logististen ongelmien sekä musiikkiteollisuuden tiettyjen osioiden aiheuttaman turhautumisen vuoksi. Yhtye tiedottaa asiasta some-kanavissaan pitkällä viestillä.

”Olemme aina kurotelleet tähtiin ja tehneet enemmän kuin parhaamme musiikkimme eteen. Olemme ylpeitä kaikesta, mitä olemme luoneet, julkaisseet ja saavuttaneet taiteellisesti. Se tieto, että musiikkimme on koskettanut monia teistä syvälle, räjäyttää mielemme ja sulattaa jäiset sydämemme”, yhtye aloittaa tiedotteensa.

”Todellisuus on kuitenkin se, että Kuolemanlaaksossa vaikuttaa viisi kiireistä yksilöä, jotka ovat levittäytyneet ympäri Suomea. On käytännössä mahdotonta treenata ja työskennellä kasvokkain sekä kehittyä artistisena entiteettinä, mikä on kaikkein tärkeintä. Bändissä olemisessa ei ole kyse WhatsApp-ryhmistä, Dropboxista ja mp3:sista. Siinä on kyse siitä, että kokoonnutaan yhteen, luodaan yhteys, jammaillaan, luodaan ja toimitaan yhdessä.”

”Koska logistinen tilanteemme on kamala ja matkakustannukset korkeat, meistä ei ole koskaan tuntunut järkevältä soittaa yksittäisiä keikkoja silloin tällöin, varsinkin kun jo treenien sopiminen on niin vaikeaa. Valitettavasti toiveidemme ja tahtomme vastaisesti juuri niitä saimme kerta toisensa jälkeen. 11 vuoden aikana emme kertaakaan tehneet kunnon kiertueita, vaikka levymme myivät yllättävän hyvin ja menestyivät listoillakin.”

”Kun lupaukset muuttuvat ontoiksi sanoiksi ja innokkuus murretaan kerta toisensa perään, se aiheuttaa vihaa, turhautumista ja katkeruutta. Kun intohimo, vaikka se olisikin elämäntyösi kulminaatiopiste, ottaa enemmän kuin antaa, on aika mennä eteenpäin ja tehdä jotain muuta.”

Kuolemanlaaksoa ei siis enää ole, mutta sen jäsenet jatkavat muissa kuvioissa. Mikko Kotamäki jatkaa Swallow the Sunin laulajana, kitaristi ja biisintekijä Markus Laakso sekä rumpali Toni ”Tiera” Ronkainen pyörittävät kauhupunkkia ja äärimetallia sekoittelevaa The Ghoulstarsia ja basisti Tuomo ”Usva” Räisänen on yhdessä Ronkaisen kanssa mukana tummaa grungea soittavassa Rootbrainissä. Kitaristi Petteri ”Kouta” Ruotsalainen puolestaan keskittyy kuvaushommiin.

Kuolemanlaakso perustettiin 2010. Yhtye julkaisi neljä albumia vuosien 2012-2022 välissä. Bändin viimeiseksi julkaisuksi jäi joulukuussa 2022 ilmestynyt Kuolleiden laulu -ep.

Lisää luettavaa