Kurimus-juhlakeikka lähestyy – millainen oli ensimmäinen ”thrash-Mokomasta” koskaan kirjoitettu lehtijuttu? Tsekkaa!

”Huomattiin, että levyn runko rakentuu thrashin varaan – ja bändillä on hauskempaa kuin koskaan”, tuumasi Marko Annala keväällä 2003.

Mokoma rundihommissa kesällä 2003. Etualalla silloinen basisti Heikki Kärkkäinen, taka-alalla nykyinen basisti, silloinen paitamyyjä Santtu Hämäläinen.
Kuva: Mokoman Fb-sivu

Jo tv:n hupailuohjelmistakin tuttu raskasrockyhtye Mokoma heittää tulevana perjantaina (7. joulukuuta) Helsingin The Circuksessa erikoislaatuisen keikan, jolla kuullaan yhtyeen vuonna 2003 julkaistu Kurimus-albumi kokonaisuudessaan.

Mokoman kolmas studiolevy merkitsi sille uuden aikakauden alkua, bändi kun hylkäsi enimmät rokkailut thrash-ilmaisun tieltä ja raivasi samalla sittemmin kukoistaneen palstansa suomalaisen rockhistoriankirjan sivuille.

Vaan mitäpä bändi tuumaili uraauurtaneesta hommailustaan siinä vaiheessa, kun Kurimus oli vasta tekeillä? Se selviää alta löytyvästä artikkelista, joka on kautta aikain ensimmäinen ”thrash-Mokomasta” kirjoitettu lehtitarina.

Yllekirjoittaneen rustaama juttu on vuosina 2003–05 ilmestyneen Hamara-lehden ihka ensimmäisen numeron ensimmäisen aukeaman peruja. Keväällä 2005 Hamara fuusioitui neljä vuotta aiemmin perustetun Infernon kanssa, ja loppu on… no, historiaa sekin.

Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Circuksen-keikallakin Mokoma-basson varressa raivomossaa kätensä keikkatapaturmassa katkaissutta Santtu Hämäläistä tuuraava Infernon oma demo- ja namusetä, jo Hamarassa hommansa aloittanut Aadolf Virtanen. Niin, ja kuuluihan lehden toimituskuntaan muuten Mokoma-kitaristi Tuomo Saikkonenkin, joka kirjoitti H-mallin jutut esimerkiksi myöhemmistä Sakara-sainauksista, Stam1nasta ja Teräsbetonista. Kaikenlaista. 

Ja sitten luvatun jutun pariin, jonka tarjoamme kuvamuodossa (klikkaamalla suuremmaksi):