Kurimus 20 vuotta – millainen oli ensimmäinen ”thrash-Mokomasta” koskaan kirjoitettu lehtijuttu? Tsekkaa!

”Huomattiin, että levyn runko rakentuu thrashin varaan – ja bändillä on hauskempaa kuin koskaan”, tuumasi Marko Annala keväällä 2003.

28.04.2023
Mokoma rundihommissa kesällä 2003. Etualalla silloinen basisti Heikki Kärkkäinen, taka-alalla nykyinen basisti, silloinen paitamyyjä Santtu Hämäläinen.
Kuva: Mokoman Fb-sivu

Huhtikuun 28. päivä vuonna 2003 eli tasan 20 vuotta sitten näki päivänvalon Mokoma-yhtyeen kolmas studiolevy Kurimus, joka oli myös bändin perustaman Sakara Recordsin ensimmäinen julkaisu. Levy merkitsi Mokomalle uuden aikakauden alkua, bändi kun hylkäsi enimmät rokkailut thrash-ilmaisun tieltä ja raivasi samalla sittemmin kukoistaneen palstansa suomalaisen rockhistoriankirjan sivuille.

Vaan mitäpä bändi tuumaili uraauurtaneesta hommailustaan siinä vaiheessa, kun Kurimus oli vasta tekeillä? Se selviää alta löytyvästä artikkelista, joka on kautta aikain ensimmäinen ”thrash-Mokomasta” kirjoitettu lehtitarina. Yllekirjoittaneen rustaama juttu on vuosina 2003–05 ilmestyneen Hamara-lehden ihka ensimmäisen numeron ensimmäisen aukeaman peruja. Keväällä 2005 Hamara fuusioitui neljä vuotta aiemmin perustetun Infernon kanssa, ja loppu on… no, historiaa sekin.

Mokoma juhlistaa 20-vuotiasta Kurimusta keikalla Tampereen Tuhdimmat Tahdit -festareilla lauantaina 17. kesäkuuta.

Ja sitten luvatun jutun pariin, jonka tarjoamme kuvamuodossa (klikkaamalla suuremmaksi):

Artikkeli on julkaistu alun perin joulukuussa 2018 Kurimus-levyn 15-vuotisjuhlakeikan alla.

Lisää luettavaa