Kuusi bändiä, jotka eivät pysy poissa esiintymislavoilta uhkailuistaan huolimatta

Kuva: Kristiina Lehto

Black Sabbath
Black Sabbathin alkuperäinen kokoonpano kasattiin uudelleen 1990-luvun lopulla. Tämän jälkeen on nähty taukoja, soolouriin keskittymisiä, Heaven and Helliä ja comebackejä, kunnes viimein vuonna 2013 Sabbath julkaisi viimeisen albuminsa ja lähti viimeiselle kiertueelleen. Kiertueen jälkeen bändi ilmoitti, että luvassa onkin vielä yksi kiertue, joka saapuu jälleen Suomeenkin.

Scorpions
Saksalaisbändi tiedotti vuonna 2010 lopettavansa huipulla. Scorpions taisi tulla toisiin aatoksiin jo tiedotetta lähettäessä, tai sitten huipun määritettä on hiukan tarkisteltu. Sittemmin on kierretty muun muassa Rock’n’Roll Forever -otsikon alla, mistä voitakoon vetää jonkin sortin johtopäätöksiä.

Judas Priest
Vuonna 2011 Rob Halford kertoi bändin jäävän eläkkeelle alkavan kiertueen jälkeen. Ei mennyt viikkoakaan, kun Priest-leiristä selvennettiin, että solisti tarkoitti vain kiertueen olevan viimeinen laaja maailmankiertue. Tiedä sitten mikä on Priestin mittareissa laaja maailmakiertue, mutta Redeemer of Souls -kiertue taivalsi viiden maanosan läpi vuosina 2014–2015.

KISS
KISS Farewell Tour kiersi maailmaa vuonna 2000. Gene Simmonsin ja Paul Stanleyn kelkka ei tunnu jarruttavan, vaikka Ace Frehley ja Peter Criss putosivat kelkasta jäähyväispuheet mukanaan. Eivätköhän maskinsa kierrä lavoja vielä pitkään miesten tomumajojen maaduttua.

Stone
Keravalaisyhtye lopetti 1991. Kerran vielä, pojjaat -henkisiä paluukeikkoja on nähty ainakin 1999, 2000, 2008 ja 2014.

Emperor
Vuonna 2001 pillit pussiin laittaneeksi yhtyeeksi Emperor on nähty esiintymislavoilla melko monta kertaa, esimerkiksi Tuskassa 2007 ja 2014.