Kvelertakilta tulossa ensimmäinen levy sitten laulajanvaihdoksen – ensimmäinen single julki

Levyllä kuullaan vierailevana tähtenä Mastodon-basistia.

27.11.2019

Maaliskuussa kahdelle keikalle Suomeen saapuva norjalainen black ’n’ roll -yhtye Kvelertak julkaisee neljännen pitkäsoittonsa Splid 14. helmikuuta 2020. Kyseessä on ensimmäinen levy, jolla on mukana yhtyeen uusi laulaja  Ivar Nikolaisen, joka liittyi bändiin vuoden 2018 puolivälissä korvaten bändiä perustamassa olleen Erlend Hjelvikin.

”Ivar on vaikuttanut vahvasti siihen, että bändimme on saanut aivan uutta elinvoimaa ja energiaa. Uskon, että se on kuultavissa tällä uudella levyllä. Kvelertak soi nyt vahvempana kuin koskaan”, kommentoi kitaristi Vidar Landa.

Splid-levyllä vierailee lisäksi Troy Sanders (Mastodon, Killer Be Killed, Gone is Gone), joka laulaa kappaleessa Crack of Doom. Levyn on tuottanut puolestaan Converge-kitaristina tunnettu Kurt Ballou, joka on tuottanut myös Kvelertakin kaksi ensimmäistä albumia. Edellislevy Nattesferdin (2016) yhtye tuotti puolestaan itse yhdessä Nick Terryn kanssa.

”Yhtyeessä oli niin paljon uutta, että tuntui oikealta palata Balloun luo, vaikka tuotimmekin edellisen levymme itse. Kurt on todellinen velho, mitä tulee kitaraan ja rumpuääniin. Hän on lisäksi erittäin vaativa: hän puski meitä studiossa lähes yli äärirajojemme. Tuloksena on monipuolinen levy, jossa edetään iskevästä punk-rockista venytettyihin riffeihin, jotka ampuvat kaikkiin suuntiin.”

Esimakua tästä monipuolisesta tuotoksesta on nyt tarjolla ensimmäisen singlelohkaisun Bråtebrannin muodossa. Alta voit kuunnella kappaleen Spotifyn kautta.

Lisää luettavaa