Kyyria tekee paluun – ”Reunionin kypsyttely oli pitkä prosessi”

"Haluamme jättää faneille kunnolliset jäähyväiset, joihin henkiset paukut eivät aikanaan riittäneet", sanoo yhtyeen perustaja ja kitaristi Mikael Tanner.

13.01.2023

1990-luvulla toiminnassa ollut ja kulttimaineeseen noussut helsinkiläinen Kyyria, jonka jäsenet jatkoivat bändin hajottua 1998 muun muassa HIMissä, Amorphisissa, Sub-Urban Tribessä ja Leningrad Cowboysissa, aktivoituu taas. Yhtyeen pitkäsoitot Blessed Ravings (1995), Alien (1997) sekä Inner Wellness (1998) on viimein lisätty suoratoistopalveluihin ja tänään julkistettiin yhtyeen esiintyvän tulevana kesänä John Smith Rock Festivalissa. Kyyria palaa lavalle alkuperäiskokoonpanossaan, johon kuuluvat Ville Tuomi, Santeri Kallio, Gas Lipstick, Niko E ja Mikael Tanner.

”Joskus elämässä tulee hetkiä, jolloin on hyvä pysähtyä ja katsoa taustapeiliin. Kaikki siellä ei ole aina kaunista. Käy helposti niin, että vauhti korjaa virheet, ja kun laastarilla ei sydäntä korjata, niin jälki on tämän näköistä. Tunnen silti voimakkaasti, että Kyyrian musiikillinen perintö on se, mitä meistä jälkipolville jää. Ja siitä tarinasta on vielä viimeinen luku kirjoittamatta”, sanoo Tuomi.

”Tämän reunionin kypsyttely oli pitkä prosessi, mutta hienoa, että nyt se onnistuu. Haluamme jättää faneille kunnolliset jäähyväiset, joihin henkiset paukut eivät aikanaan riittäneet”, sanoo yhtyeen perustaja ja kitaristi Tanner.

Lisää luettavaa