Lars Ulrich: Metallican tulevalla kiertueella tullaan varmasti kuulemaan monia tribuutteja Lemmylle

Motörhead oli tunnetusti yksi Metallican suurimpia innoittajia ja yhtye on myös aina muistanut antaa tunnustusta Lemmylle ja kumppaneille.

Metallica soitti muun muassa joulukuussa 1995 maestron viisikymmentävuotispäivillä The Lemmys -salanimellä – koko yhtye Lemmyksi pukeutuneena. Tuolla keikalla kuultiin ensimmäistä kertaa muun muassa Overkill ja Damage Case, joita yhtye on sittemmin esittänyt varsin usein keikoillaan. Metallica.comin mukaan Overkill on soitettu peräti 65 kertaa ja Damage Case kolmesti, joista kaksi kertaa itsensä Lemmyn kanssa.

Mariskal Rock TV:n haastattelema Lars Ulrich totesi, että uuden Hardwired… To Self-Destruct -albumin kiertueella tullaan varmasti kuulemaan lukuisia kunnianosoituksia ja tribuutteja Lemmylle, jonka kuolemasta tulee 28. joulukuuta kuluneeksi jo kokonainen vuosi.

– Uudella levyllähän on kappale Murder One, joka on kumarrus Lemmyn suuntaan, ainakin sanoitusten puolesta. Lemmy on aina sydämissämme, sieluissamme ja ajatuksissamme, joten olen varma, että matkan varrella tullaan näkemään ja kuulemaan vielä lukuisia kunnianosoituksia, Ulrich totesi.

James Hetfield kertoi puolestaan taannoin Kerrang!-lehdessä Lemmyn kuoleman olleen hänelle erityisen kova pala, koska Lemmy oli aina ollut kuolemattomuuden symboli.

– Hänen kuolemansa jälkeen iski pelko. Ajattelin, että ”missä kapteenimme on”. Hän oli meille kummisetä ja kun hän oli läsnä, kaikki asiat tuntuivat olevan hyvin, James kuvailee.

– Kuolema asettaa aina asioita mittasuhteisiin. Erityisesti tänä vuonna, kun niin moni ikoninen hahmo on nukkunut pois. Mutta se aiheuttaa myös positiivisen reaktion: sitä haluaa itse elää ja nauttia kaikesta tästä, todella imeä itseensä jokaisen fanin huudon ja hikipisaran. Sitä tuntee itsensä todella onnekkaaksi, että saamme tehdä tätä vielä 35 vuoden jälkeenkin.