Lars Ulrich paljastaa, mistä Metallica-biisistä tämä pitää vähiten – ”Se kuulostaa pakotetulta”

Rumpali nimeää myös, mitkä albumit ovat hänestä aliarvostettuja.

Kuva: Mikko Pylkkö

Vulture istutti Metallica-rumpali Lars Ulrichin piinapenkkiin ja pyysi tätä käymään bändinsä tuotantoa läpi analyyttisesti ja hieman pintaa syvemmältä tiedustellen muun muassa, mitkä levyt ovat tämän mielestä bändin aliarvostetuimmat ja mistä Metallican biisistä hän pitää vähiten.

”[…And Justice for All] -albumilla on kappale nimeltään Eye of the Beholder. Aina kun kuulen sen, se kuulostaa – enkä halua nyt olla liian epäkunnioittava sitä kohtaan – se kuulostaa pakotetulta. Ihan kuin yrittäisi työntää nelikulmaista palaa pyöreään reikään”, Ulrich sanoo.

”Se kuulostaa siltä, kuin siinä olisi kaksi eri tempoa. Intro ja säkeistöt menevät 4/4-tahtilajissa, kun taas kertosäkeissä on enemmän valssimainen tempo. Se kuulostaa kirjaimellisesti siltä, kuin kaksi eri maailmaa taistelisi keskenään ja se kuulostaa minusta hyvin kankealta. En ole sen biisin suuri fani.”

Aliarvostetuimmat Metallica-albumit ovat Ulrichin mielestä fanien mielipiteitä jakava Load– ja Reload-levykaksikko.

”Aina kun kuulen jossain biisejä noilta levyiltä, olen hyvin tyytyväinen kuulemaani. Jos ne asettavat riman, jonka yläpuolelle kaikki muu tuotantomme sijoittuu, niin se on aika hyvä suoritus.”

Ulrich lisää, ettei juurikaan kuuntele Metallican musiikkia, koska ei pysty nauttimaan kuulemastaan samalla tavalla kuin muiden bändien musiikista. Eikä hänellä muutenkaan ole taipumusta velloa menneessä.

”Olen ylianalyyttinen [yksityiskohtien kanssa], mitä tulee Metallican musiikkiin. Minun on käytännössä mahdotonta kuunnella biisejämme ilman, että mietin: ’Miltä miksaus kuulostaa? Onko kitarasoundi hyvä? Onko laulu liian lujalla? Kumiseeko basso?’ Siitä tulee vain pelkkää analyyttista suorittamista. Jos kuuntelen jotain lempibändeistäni kuten esimerkiksi Rage Against the Macinea, pystyn vain heittäytymään musiikin vietäväksi”, Ulrich toteaa.

”Sanoisin, että katson kenties liikaakin tulevaisuuteen enkä tarpeeksi nykyhetkeen – menneestä nyt puhumattakaan. Minulla on jopa vakiovastaus, kun ihmiset kysyvät minulta, mikä on suosikkilevyni Metallicalta – ennen kuin he edes ehtivät saada kysymyksen loppuun, vastaan: ’Seuraava levymme’. Jos en ole innoissani seuraavasta levystämme, mikä järki koko touhussa enää on?”