Lehti: Iron Maidenin entinen laulaja syyttää bändiä lyriikkavarkauksista – hakee miljoonakorvauksia

Dennis Willcockin lisäksi kanteessa on mukana muusikko Terry Wilson-Slesser, jonka sanoituksia Harris ja kumppanit ovat myös väitetysti pöllineet.

28.06.2018

Iron Maiden sopi juuri keväällä Hallowed Be Thy Name -kappaletta koskevan oikeusjutun ja nyt yhtyettä on paiskattu jo uudella kanteella. Brittiläisen The Sun -lehden mukaan entinen laulajan Dennis Willcock sekä muusikko Terry Wilson-Slesser ovat nostaneet basisti Steve Harrisia, kitaristi Dave Murrayta ja kustannusyhtiö Imagemia vastaan kanteen, jossa väitetään bändin varastaneen heidän lyriikoitaan ja käyttäneen niitä kappaleissaan ilman lupaa.

The Sunin mukaan Dennis Willcock väittää kirjoittaneensa lyriikat debyyttilevy Iron Maidenilla (1980) julkaistuihin kappaleisiin Prowler, Charlotte the Harlot, Phantom of the Opera ja Iron Maiden sekä seuranneella Killers-albumilla (1981) julkaistuun Prodigal Soniin. Wilson-Slesser puolestaan sanoo kirjoittaneensa lyriikat Beckettin A Rainbow’s Gold -kappaleeseen, josta Harris väitetysti on plagioinut osia Hallowed Be Thy Name -biisiin.

Kanteen mukaan yhtyeessä vuosina 1976-1978 vaikuttanut, kahdella ensimmäisellä levyllä laulaneen Paul Di’Annon korvaama Willcock sanoo, ettei tiennyt sanoituksiaan käytetyn luvatta, koska ei ole koskaan kuunnellut bändin levyjä.

Willcock ja Wilson-Slesser hakevat bändiltä 2 miljoonan punnan eli noin 2 267 000 euron korvauksia. Iron Maidenin edustajat kuittaavat syytökset ”törkeinä ja täysin naurettavina”.

Willcockin ja Wilson-Slesserin edustajana toimii entinen manageri Barry McKay, joka oli myös keväällä sovitun Hallowed Be Thy Name -kanteenkin takana. Maidenin edustajat kuvailivat tuolloin McKayta rahanhimoiseksi ”oikeusjuttujen tehtailijaksi”, johon McKay vastasi Harrisin ja kumppanien olevan vain huonoja häviäjiä.

Lisää luettavaa