Leprousilta kolmas single tulevalta albumilta – kyseessä ”todella erilainen Leprous-kappale”

Yhtyeen kuudes albumi julkaistaan tämän kuun lopussa.

Norjan progemetalliylpeys Leprous julkaisee uuden albuminsa Pitfalls perjantaina 25. lokakuuta. Perjantaina yhtye julkaisi tulevalta albumilta uuden singlen, joka on nimeltään Distant Bells. Kappaleen pääset kuulemaan yltä.

Basisti Simen Børven kommentoi uutta kappaletta seuraavasti:

”Instrumentaalinen osa Distant Bellsiä on yhdistelmä musiikillisestä taustastani. Vaikutteet Nordic Jazzista ja sinfonisesta popista valaa yrityksen venyttää äärimmäisen yksinkertaista ideaa, ei melkein mistään räjähdykseen laulun loppua kohti. Minulle säveltäminen on kuin evoluutio yhdestä itsejakautuvasta solusta monimutkaiseksi aistivaksi olioksi”

Kiippareita soittavalla Einar Solbergilla puolestaan on kappaleesta seuraavanlainen näkemys:

”Oli sekä haastavaa että raikastavaa työskennellä Distant Bellsin parissa, koska pääidea instrumentaaliin ei tullut minulta. Se avasi uuden luovuuden oven sisälläni ja oli todella jännittävää tehdä melodia ja sanat tätä kappaletta varten. Se on todella erilainen Leprous-kappale ja siitä tuli yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Simenillä on erilainen musiikillinen tausta kuin minulla, ja meidän ristiriitaisuutemme ovat luultavasti se, mikä sai tämän laulun loistamaan niin kirkkaasti”

Yhtye on julkaissut albumilta aiemmin singleinä jo kappaleet Below sekä Alleviate. Alta näet albumin kappalelistan kokonaisuudessaan sekä albumin kansikuvan.

Pitfalls, 25.10. (suluissa kappaleiden kestot)

1. Below (5:53)
2. I Lose Hope (4:44)
3. Observe The Train (5:08)
4. By My Throne (5:45)
5. Alleviate (3:42)
6. At The Bottom (7:21)
7. Distant Bells (7:23)
8. Foreigner (3:52)
9. The Sky Is Red (11:22)