Levy-yhtiö pudotti Tau Crossin listoiltaan uuden levyn julkaisun kynnyksellä – kansiteksteissä kiitettiin holokaustin kieltänyttä kirjailijaa

Muu bändi sanoo, ettei tiennyt nokkamies Rob Millerin sisällyttäneen kirjailijan omalle kiitoslistalleen.

Tau Cross– yhtyeen – jossa vaikuttavat muun muassa laulava basisti Rob Miller (Amebix) sekä Voïvod-rumpali Michel ”Away” Langevin – oli tarkoitus julkaista kolmas pitkäsoittonsa elokuussa bändin aiemmistakin julkaisuista vastanneen Relapse Recordsin kautta. Levy-yhtiö kuitenkin pudotti alkuviikosta bändin rosteristaan ja irtisanoutui myös kaikesta aiemmasta yhteistyöstä bändin kanssa.

Relapsen tiedotteen mukaan syy bändin irtisanomiseen on se, että uuden levyn kansivihossa olevalla kiitoslistalla mainitaan skottikirjailija Gerard Menuhin, joka tunnetaan holokaustin kieltäjänä. Menuhinin vuonna 2015 julkaistussa Tell the Truth and Shame the Devil -kirjassa kirjailija muun muassa toteaa holokaustin olevan ”historian suurin vale”.

”Saksalainen Ox-lehti saattoi tietoomme, että Gerard Menuhinia kiitetään Tau Crossin uudella levyllä – tarkalleen ottaen hänen kerrotaan inspiroineen Rob Milleriä. Kaikki Relapsen levyt käyvät läpi tiukan tarkistuksen, jossa pääosin keskitytään oikolukuun. Näimme tämän nimen, muttemme tunnistaneet sitä tai luulimme kyseessä olevan vain jokin bändin henkilökohtaisista ystävistä, jota emme tunteneet”, Relapsen managerin Rennie Jaffen julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

”Ox kuitenkin tunnisti nimen kuuluvan äärioikeistolaiselle salaliittoteoreetikolle, joka on keskittynyt holokaustin kieltämiseen. Yhtäkkiä levyn sanoitukset ja teemat näyttäytyivät uudessa valossa. Puhuin Rob Millerin kanssa ja vaikka hän vakuutti, ettei itse kiellä holokaustia, en voi tehdä yhteistyötä tai myydä sellaisen henkilön levyjä, joka leikittelee tällaisten ideologioiden parissa.”

”Puhuin muun bändin kanssa eikä kenelläkään ollut hajuakaan siitä, kuka Menuhin on ja olivat tyrmistyneitä kuullessaan tästä yhteydestä. Uskon, ettei nämä maininnat edusta koko bändiä vaan ainoastaan Milleriä. Siitä huolimatta päätimme, ettemme voi julkaista levyä vaan palautimme levyn masterit sekä koko aiemman katalogin takaisin bändille.”

Tau Cross julkaisi myöhemmin oman vastineensa Menuhinin mainitsemiselle sekä Relapsen toiminnalle. Tiedotteessa, jonka ovat allekirjoittaneet Michel, kitaristit Andy Lefton ja Jon Misery sekä basisti Tom Radlo, sanoudutaan myös irti Millerin tekemisistä.

”Levyn jälkituotantovaiheessa meitä pyydettiin toimittamaan henkilökohtaiset listat, joissa kiitämme perheenjäseniä ja ystäviämme. Nyt me saimme kuulla, että Rob Miller kiitti omassa listassaan tunnettua oikestokirjailijaa, joka ei ollut kenellekään meistä ennestään tuttu. Tutkimme hieman kirjailijan historiaa ja vastustamme jyrkästi kaikkea, mikä liittyy sellaiseen rumuuteen. Olemme yrittäneet selvittää, miten näin on päässyt käymään, ottaen huomioon meidän taustamme ja uskomuksemme”, yhtye kommentoi.

”Teimme paljon töitä levyn eteen ja on suorastaan murskaavaa, että se tuhoutuu tällä tavoin. Te, jotka tunnette meidät, tiedätte, että olemme rehellisiä itsellemme ja maailmalle. Tau Cross on ollut meille väylä kokea rakkautta ja intohimoa pysymällä samalla uskomuksillemme ja ideaaleimme uskollisena. On vaikea käsittää tätä odottamatonta käännettä.”

Levylle etsitään parhaillaan toista julkaisijaa.

This is a statement from Michel, Andy, Jon and Tom regarding the recent events with Tau Cross and Relapse Records. On…

Posted by Tau Cross on Wednesday, July 3, 2019