Limp Bizkit -nokkamiehen ja John Travoltan kauhuelokuva floppasi oikein kunnolla – kriitikon mukaan elokuva ”vihaa katsojaa”

Sillä lailla!

04.09.2019

Limp Bizkit -laulaja Fred Durstin ohjaama ja John Travoltan tähdittämä kauhuelokuva The Fanatic tärähti teatterilevitykseen viime perjantaina eli 30. elokuuta. Travolta näyttelee elokuvassa Moose-nimistä elokuvanörttiä, joka fanittaa Devon Sawan näyttelemää toimintatähteä. Moosen fanitus menee kuitenkin pimeille poluille hieman Robin Williamsin tähdittämän One Hour Photon ja Stephen Kingin Piina-tarinan tapaan.

Trailerin perusteella uumoilimme, että kyseessä saattaa olla jopa ihan kelpo elokuva, mutta väärässä olimme: elokuva floppasi avausviikonloppunaan todella komeasti keräten vain vaivaiset kolme tuhatta dollaria lipputuloja 52 leffateatterista Yhdysvalloissa. Internet Movie Database -sivustolla elokuvan arvosana on tätä kirjoittaessa 5.0 ja Rotten Tomatoesissa sen tuoreusaste on puolestaan 17%.

The Fanatic vihaa faneja. Se vihaa näyttelijöitä, turisteja, liikkeenomistajia ja palvelijoita. Se todella, todella vihaa autistisia. Ja se vihaa sinua. Elokuva pitää sinua idioottina, joka ei näe sen pinnallisen provokaation, epäloogisen toiminnan ja ilkeän ihmisvihan läpi. On ihan toinen juttu, jos elokuva on tylsä ja huonosti tehty – joita molempia tämä leffa todellakin on – mutta tämä onnistuu vajoamaan aivan uudelle tasolle, jossa ymmärrät, ettei sen ole kenties tarkoitus olla mitään muuta kuin elokuvaversio nettitrollista”, kirjoittaa elokuvakriitikko Brian Tallerico RogerEbert.com-sivustolta.

”Hyvältä” kuulostaa, siis! Mutta kuka tietää, ehkä elokuva lukeutuukin ”niin huono että se on hyvä”-kastiin monien muiden ö-luokan rainojen tapaan.

Lisää luettavaa