Linkin Parkin Mike Shinoda: metallikulttuuri oli ”liian valkoista” ennen nu-metalin nousua – ”Enkä puhu nyt vain ihon väristä”

Shinoda sanoo Linkin Parkin olleen osaltaan tuulettamassa fakkiutunutta ilmapiiriä.

20.10.2020

Linkin Park -yhtyeessä rap-osuuksista vastannut Mike Shinoda sanoo pitäneensä metallimusiikkia omaan makuunsa ennen ”liian valkoisena” ja ihmisten musiikkimaun monipuolistuneen nu-metalin myötä.

”Siihen aikaan [kun Linkin Park julkaisi Hybrid Theory -esikoisalbuminsa vuonna 2000] jos kysyit joltain, mitä tämä kuuntelee, vastaus olisi rokkia tai hip hoppia tai jazzia. Vasta viisi vuotta myöhemmin ihmiset alkoivat vastata kuuntelevansa kaikkea. Hybrid Theory oli osaltaan auttamassa tätä, se oli osa sitä kehitystä, joka rikkoi musiikkityylien välisiä aitoja”, Shinoda pohtii tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa.

”Minä kuuntelin 90-prosenttisesti räppiä. Saatoin katsoa jotain rokkibändejä ja ajattelin, että tuo on liian valkoista. Erityisesti tukkahevibändit tuntuivat todella valkoiselta musiikilta, mihin en tuntenut vetoa, koska olin kasvanut niin monimuotoisessa ympäristössä. Se ei vain resonoinut. Eikä siinä ollut kyse roduista enkä puhu nyt vain ihon väristä – tarkoitan koko kulttuuria.”

”Kun nu-metal tuli, se oli hyvin monenkirjavaa. Oli aika, jolloin termi nu-metal ja se, mitä sillä tarkoitettiin, oli itse asiassa aika siisti juttu. Sitä oli lähes mahdotonta kuvitella. Muistan kun Korn tuli ensimmäistä kertaa ja Deftonesin muutamat ensimmäiset levyt tulivat ja olit Limp Bizkitistä mitä mieltä tahansa, heidän ensimmäinen levynsä oli hyvin raakaa kamaa. Sitten oli bändejä kuten Snot ja Hed PE, jotka eivät olleet kovin fiksua musiikkia, mutta niissä oli jotain, joka sotki eri kulttuureja.”

Lisää luettavaa