Lisää ulkomaisten musiikkimedioiden vuosilistoja julki – vuoden parhaimpien levyjen joukossa myös suomalaisväriä

Oranssi Pazuzu, ja Lantern ovat miellyttäneet musiikkitoimittajia maailmalla.

01.12.2020

Vuosi lähenee loppuaan, mikä tarkoittaa sitä, että eri musiikkimediat alkavat julkaista omia listojaan vuoden kovimmista levyistä. Ensimmäisten joukossa oman vuosilistansa ehti jo julkaista amerikkalainen Decibel-lehti ja nyt oman näkemyksensä ovat esitelleet myös Loudwire sekä Treblezine – ja molemmilta listoilta löytyy ilahduttavasti myös suomalaisväriä.

Raskaaseen rokkiin ja metalliin erikoistunut amerikkalainen Loudwire rankkasi peräti 70 vuoden parasta rock- ja metallialbumia ja listalta löytyy muun muassa AC/DC:tä, Smashing Pumpkinsia, Dark Tranquillitya, Mr. Bunglea, Pallbeareria, Skeletal Remainsia, Deftonesia, Marilyn Mansonia, Hakenia, Deep Purplea, Katatoniaa ja Pearl Jamia. Tähän nimekkääseen joukkoon on mahtunut myös Nightwishin Human. :||: Nature. Katso koko lista täältä.

Treblezinen marginaalisempaa musiikkia kattavalta vuosilistalta löytyy puolestaan kotimaista osaamista kahden levyn verran. Kuopiolaisen black/death metal -yhtye Lanternin Dimensions löytyy top 25 -listan sijalta 15. ja Oranssi Pazuzun Mestarin kynsi aina sijalta kaksi. Ykköspallilla listalla komeilee Emma Ruth Rundlen & Thoun May Our Chambers Be Full. Koko listan voit tarkistaa täältä.

Lisää luettavaa