Lisää ulkomaisten musiikkimedioiden vuosilistoja julki – vuoden parhaimpien levyjen joukossa myös suomalaisväriä

Oranssi Pazuzu, ja Lantern ovat miellyttäneet musiikkitoimittajia maailmalla.

Kuva: Tina Korhonen

Vuosi lähenee loppuaan, mikä tarkoittaa sitä, että eri musiikkimediat alkavat julkaista omia listojaan vuoden kovimmista levyistä. Ensimmäisten joukossa oman vuosilistansa ehti jo julkaista amerikkalainen Decibel-lehti ja nyt oman näkemyksensä ovat esitelleet myös Loudwire sekä Treblezine – ja molemmilta listoilta löytyy ilahduttavasti myös suomalaisväriä.

Raskaaseen rokkiin ja metalliin erikoistunut amerikkalainen Loudwire rankkasi peräti 70 vuoden parasta rock- ja metallialbumia ja listalta löytyy muun muassa AC/DC:tä, Smashing Pumpkinsia, Dark Tranquillitya, Mr. Bunglea, Pallbeareria, Skeletal Remainsia, Deftonesia, Marilyn Mansonia, Hakenia, Deep Purplea, Katatoniaa ja Pearl Jamia. Tähän nimekkääseen joukkoon on mahtunut myös Nightwishin Human. :||: Nature. Katso koko lista täältä.

Treblezinen marginaalisempaa musiikkia kattavalta vuosilistalta löytyy puolestaan kotimaista osaamista kahden levyn verran. Kuopiolaisen black/death metal -yhtye Lanternin Dimensions löytyy top 25 -listan sijalta 15. ja Oranssi Pazuzun Mestarin kynsi aina sijalta kaksi. Ykköspallilla listalla komeilee Emma Ruth Rundlen & Thoun May Our Chambers Be Full. Koko listan voit tarkistaa täältä.