”Live-esiintymiset ovat palvontamme orgasmeja” – haastattelussa Blood Chalice

Musiikkibisneksen trendeistä täysin vapaa Blood Chalice murjoo toisella kokopitkällään ajatonta black/deathiä. Kokonaisuuden pimeys ja raakuus puhuttelee voimallaan.

04.11.2022

Blood Chalicen musiikki ei ole suomalaisbändille sitä ihan perinteisintä. Verrokeista tulee lähinnä mieleen vain Archgoat ja tietyissä määrin myös alkuaikojen Impaled Nazarene. 

Kuinka linjanne muodostui juuri tällaiseksi? 

– Kun minä ja VP.L [rummut] aloitimme Blood Chalicen kaksin, emme missään vaiheessa sopineet erikseen, minkälaista musiikkia alamme soittaa, julmasti käskyttävä laulaja P.H avaa. 

– Meille oli selvää, etteivät aiemmat yhtyeemme täyttäneet sitä pimeää raivoa, joka roihusi sisällämme. Musiikkityyli ja koko bändin olemus löysivät paikkansa jo ensimmäisissä bänditreeneissä. 

– H.V [kitara] ja T-P.I [basso] liittyivät porukkaan myöhemmin ja toivat mukaan omaa näkemystään. Näin Blood Chalice muovautui sellaiseksi kuin sen on tarkoitus olla. 

Levyjenne välillä ei ole ulkopuolisen korvin juuri konkreettisia eroja. Kuinka itse näet kehityskulkunne? 

– Oma suhteeni uuteen The Blasphemous Psalms of Cannibalismiin on hyvin henkilökohtainen, joten en osaa analysoida sitä objektiivisesti. Mielestäni konkreettisia eroja on useita, ja voi olla, että pimeyden eri sävyt näkyvät ja kuuluvat vain niille, joiden sydämet sykkivät oikeille asioille. 

– Emme ole millään tapaa suunnitelleet uusimman tai aiempien julkaisujen soitannollisia tai sanoituksellisia teemoja. Tarkoituksemme ei ole kehittyä vaan pikemminkin taantua aikakauteen, jolloin black metal ei ollut täynnä muovista paskaa. Blood Chalice on väkivaltaista kaaosta, joka etenee arvaamattomasti vailla päämäärää. 

Mitä ajatte levyn nimellä takaa? Käsitteleekö se teemaa otsikon varsinaisessa merkityksessä vai onko kyseessä metafora? 

– Halusimme luoda kokonaisuuden, jonka jokainen osa kansikuvasta sanoituksiin pilkkaa ja häpäisee kaikkea sitä, jonka suurin osa ihmisistä käsittää häpeällisesti pyhänä, P.H valistaa. 

– Albumin nimi viittaa sen kansikuvaan, jossa ”neitsyt” Maria on ottanut varaslähdön Jeesuksen kehotukseen syödä hänen lihaansa ja juoda hänen vertansa. 

Vaihdoitte uudelle albumille levy-yhtiötä. Oliko siirron pohjalla jokin erityinen syy? 

– Regain Records julkaisi aikaisemman levymme [Sepulchral Chants of Self-Destruction, 2017], eivätkä heidän toimintatapansa menneet yksiin odotustemme kanssa. Olemme kiitollisia heidän työstään, mutta oli selvää, että halusimme uuden julkaisijan. Werewolf Records on ollut vuosia merkki laadusta, ja on kunnia päästä julkaisemaan uutta materiaalia sen kautta. 

Takomisestanne välittyy aito livefiilis. Kuinka helposti tällaisen energian välittäminen onnistuu studio-olosuhteissa? 

– Blood Chalice on livebändi ja live-esiintymiset ovat palvontamme orgasmeja. Halusimme, että yhtä äärimmäiset tunteet välittyvät myös levyltä, joten lähestyimme nauhoituksia liveasetelmasta ja loimme studiosta rituaalisen tilan, joka mahdollisti oikean tunnelman. Kaikkien tunteiden kanavoiminen yhdeksi, vihaksi, onnistui täydellisesti.

Julkaistu Infernossa 7/2022.

Lisää luettavaa