”Luulen, että seuraavasta levystä tulee hieman aiempaa riisutumpi” – Dimmu Borgirin kitaristi Silenoz ennakoi seuraavaa albumia

Dimmu Borgirin seuraavaa levyä ei tarvitse odottaa kymmentä vuotta.

27.10.2020

Suuren norjalaisbändin Dimmu Borgirin kitaristina tutuksi tullut Silenoz (kuvassa toinen vasemmalta) promotoi parhaillaan toisen yhtyeensä Insidious Diseasen varsin onnistunutta After Death -levyä, joka ilmestyy tämän viikon perjantaina.

Mies antoi Insidious Disease -haastattelun australialaiselle Everblack-podcastille, jossa pääsi puhumaan tietysti myös edeltävän albuminsa Eonianin vuonna 2018 julkaisseen Dimmu Borgirin kuulumisista:

”Olemme aloittamassa uusien kappaleiden kirjoitusta seuraavalle levylle”, Silenoz juttelee.

”Meillä on paljon erilaisia musiikillisia ideoita, jotka sekoitamme Dimmu-pataan jota hämmentelemme, ja siitä syntyy lopulta valmista kamaa. Se on siis tavallaan kuin lihamylly. Prosessi on aika pitkä, mutta se on todella hauska, eikä meillä ole koskaan puutetta ideoista tai riffeistä. On haaste kasata ne kaikki yhteen ja lopulta leikata pois kaikki ylimääräinen. Kaikki vaikuttaa nyt hyvältä, eikä seuraavan albumin ilmestymiseen mene kymmentä vuotta – sen voin luvata, hah hah.”

Silenoz kertoi jo vajaa vuosi sitten Dimmu Borgirin suuntavan aiempaa aggressiivisempaan suuntaan. Musiikista on tulossa ilmeisesti myös entistä selkeämpää:

”On tietysti outoa puhua siitä näin aikaisessa vaiheessa, mutta luulen, että seuraavasta levystä tulee hieman aiempaa riisutumpi. Se ei luultavasti kerro albumista paljoakaan, sillä musiikissamme tapahtuu aina niin paljon kaikkea. Minusta kuitenkin tuntuu, että tulemme karsimaan sävellyksiä, etenkin orkestraatioita, joten ihmisten ei tulisi olla kovin yllättyneitä, jos he kuulevat seuraavaksi hieman riisutumman Dimmu-levyn.”

Voit kuunnella Silenozin haastattelun alhaalta:

Lisää luettavaa