Machine Head joutui perumaan Amerikan-kiertueensa – ”Meille ja tiimillemme merkittävä takaisku”

Koronan vaikutukset näkyvät edelleen kiertueiden suunnittelussa ja toteutumisessa.

17.04.2023

Machine Headin oli tarkoitus kiertää touko-kesäkuussa kotinurkillaan, mutta nyt bändi ilmoittaa joutuvansa perumaan suunnitellun Yhdysvaltain-kiertueensa. Syyksi kerrotaan suuret ongelmat työlupien saamisessa.

”Kuten monet tietävätkin, puolet bändistä sekä valtaosa henkilökunnastamme asuu Yhdysvaltojen ulkopuolella. Työlupaprosessi on useimmiten pitkä, kallis ja monimutkainen, mutta tähän asti olemme pystyneet suhteellisen nopeasti hakemaan ja myös saamaan tarvittavat luvat. Olemme käyneet saman prosessin läpi miljoonasti – viimeksi ennen koronaa Burn My Eyesin juhlakiertueella sekä viime vuoden loppuunmyydyllä Electric Happy Hour -kiertueella – joten tämä oli viimeinen asia, mitä odotimme”, yhtye tiedottaa.

”Näin koronan jälkeisessä maailmassa kiertämisestä on tullut kymmenen kertaa vaikeampaa ja tässä on yksi sen vaikutuksista. Tällaisen kiertueen valmistelu vaatii valtavasti töitä ja yhteiskoordinointia agenteilta, kiertuemanagereilta, ohiestuotevalmistajilta, meiltä, VIP-pakettien järjestäjiltä sekä henkilökunnaltamme. Kymmeniä tuhansia dollareita on jo käytetty emmekä ehkä näe niitä rahoja enää. Mikä tärkeintä, lipun ostaneet ovat jo tehneet matkasuunnitelmia ja meidän henkilökuntamme elanto riippuu näistä kiertueista. Tämä on meille ja tiimillemme merkittävä takaisku.”

”Halusimme palavasti jatkaa siitä, mihin viime vuonna jäimme, olivatha monet keikoista tuoreena mielissämme. Se oli uskomaton kierros ja odotimme innolla näitä tulevia keikkoja. Tarkoituksemme on suunnata eteenpäin, aloittaa puhtaalta pöydältä ja suunnitella keikkoja ensi vuoden alkuun. Tarkennuksena, että kiertuetta ei siis siirretä vaan sovitut keikat perutaan, jotta lipun ostajat saavat rahansa takaisin. Tiedämme, että viime vuodet ovat olleet monille taloudellisesti vaikeita, joten siksi päädyimme tähän ratkaisuun. Kiitos ymmärryksestänne ja kärsivällisyydestänne näinä vaikeina aikoina.”

Lisää luettavaa