Maksa kuukausipalkkaa lempibändillesi? Ne Obliviscaris ja ennennäkemätön joukkorahoituskampanja

05.03.2016

– Olemme perineet rikkinäisen järjestelmän, joka ei ole entisensä, mutta ei myöskään ole löytänyt uutta polkua eteenpäin. Järjestelmän, jossa vain suurista suurimmat bändit pystyvät elämään työllään, kun me muut uhraamme sille koko elämämme ja silti antaudumme taloudellisen perikadon uhan alle kaikessa, mitä teemme.

Näin aloittaa australialaisbändi Ne Obliviscaris tiedotteensa, jollaista ei musiikkialalla taida olla koskaan ennen nähty. Melbournelainen metallisikstetti on perustanut joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena on – ei enempää eikä vähempää – kuin kustantaa bändin koko ura.

Digitalisoituneen maailman tuoma levymyyntien romahdus ja elannon tienaamisen mahdottomuus musabisneksessä on tuttu virsi bändeiltä jo vuosien ajalta. Ne Obliviscaris on nyt päättänyt vedota faneihinsa konkreettisemmalla tavalla kuin aiemmat voivottelijat koskaan: bändi toivoo kampanjallaan pystyvänsä nostamaan kuukausipalkkaa tästä maaliskuusta 2016 lähtien.

Bändi on aiemminkin hyödyntänyt joukkorahoitusmenetelmää tehokkaasti: bändin ensimmäinen maailmankiertue viime vuonna mahdollistettiin puhtaasti fanien tuella.

Mitä mieltä? Onko tämä se tie, jonka päästä kestävän musiikkibisneksen tulevaisuus löytyy? Ovatko levy-yhtiöt vihdoin tarpeettomia, antiikkisia jäänteitä menneeltä ajalta? Rahoittaisitko itse suosikkibändisi uraa vastaavalla tavalla?

Bändin hankkeeseen voi tutustua paremmin kampanjan nettisivuilta sekä alla olevasta videosta:

YouTube video

Lisää luettavaa