Manowarin ”viimeinen taistelu” ei olekaan viimeinen – Joey DeMaio selventää bändin tulevia askelmerkkejä

Viimeinen kiertue ei olekaan viimeinen. Ja yllättyneitä olivat...?

06.05.2019

Sankarihevibändeistä se suurin ja kaunein, Manowar tiedotti muutama vuosi sitten parhaillaan käynnissä olevan maailmankiertueen jäävän yhtyeen viimeiseksi, mistä kertoo osaltaan myös rundin nimi The Final Battle – ”viimeinen taistelu”. Mutta kuten yhtyeen ex-kitaristi Ross the Boss taannoin uumoili, ei kyseinen kiertue sittenkään jää Manowarin viimeiseksi. Basisti ja johtohahmo Joey DeMaio toteaa bändin sivuilla julkaistussa haastattelussa, ettei yhtye missään vaiheessa ollutkaan aikeissa lopettaa.

”Antakaas kun selvennän. Emme koskaan ilmoittaneet, että Manowar lopettaa, emmekä sanoneet, ettemme enää koskaan tee kiertueita. Sanoimme, että on aika pitää taukoa, jotta voimme työskennellä muiden projektien kanssa”, DeMaio selventää.

Niin, Manowarin alkuperäisessä ilmoituksessahan muun muassa todetaan, että kiertue on ”ultimaattinen hetki kiittää ja jättää hyvästit”. Puhumattakaan siitä, että kiertueen nimi on tosiaan ”viimeinen taistelu”. Aika lopulliselta kuulostaa, mutta miten vaan…

Mutta mitäs nämä muut projektit sitten ovat, joita ”ei-viimeisen” kiertueen jälkeen työstetään?

”Minä teen talvella Spoken Word -kiertueen, jossa puhun bändin historiasta ja esittelen harvinaisia kuvia ja videoita. Työstän myös metallioopperaa (ajatelkaa We Will Rock Youta, mutta Manowarin tyyliin). Ja totta kai jatkamme The Final Battle -levytrilogiaamme seuraavilla osilla”, DeMaio luettelee.

”Rehellisesti puhuen, on vaikea kuvitella, ettemme tekisi enää kiertueita, sillä vastaanotto tällä rundilla on ollut niin ylitsevuotava ja fanit ovat kirjaimellisesti rukoilleet meitä jatkamaan. He ovat kertoneet, miten pelkkä ajatus siitä, että jäämme eläkkeelle tai emme enää keikkailisi vie kaiken ilon heidän elämästään. On suuri kunnia tehdä tuollainen vaikutus ja sen vastuun otamme tosissamme.”

The Final Battle -kiertueen ensimmäinen osio alkoi helmikuussa Tel-Avivista, Israelista ja päättyi 20. huhtikuuta Birminghamiin, Englantiin. Seuraava osio alkaa 8. kesäkuuta Zürichistä, Sveitsistä.

Lisää luettavaa